Καρναβάλι Βενετίας 2013: Καλώς ήρθες σε έναν μαγικό κόσμο

Posted by : Mr. Blog | 26 Ιαν 2013 | Published in


Από μόνη της η Βενετία είναι μια εντυπωσιακή πόλη, που στα σοκάκια και τις γόνδολές φωλιάζει τα όνειρα και των έρωτα. Αλλά για περίπου 10 μέρες το χρόνο η ιταλική πόλη αγγίζει τα όρια του μαγικού. Χιλιάδες τουρίστες, αλλά και ντόπιοι φορούν τις μάσκες τους, μεταμορφώνονται και κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από το Καρναβάλι της Βενετίας.

Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα από τα μακροβιότερα του κόσμου, καθώς η σύμφωνα με αρκετούς μελετητές πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1268.


Η μάσκα στη Βενετία πρωτοφορέθηκε από τους ευγενείς, για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι σε λαϊκές γειτονιές και στέκια, θέατρα και μοναστήρια, καθώς ήταν γνωστοί καρδιοκατακτητές.

 Το καρναβάλι της Βενετίας έχει τις ρίζες του στα ρωμαϊκά Σατουρνάλια και τις ελληνικές διονυσιακές γιορτές.
Έπειτα από μια διακοπή που κράτησε περίπου δύο αιώνες, η παράδοση επανήλθε το 1980 και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία.

Στα χρόνια του Μεσαίωνα ήταν μια γιορτή που σηματοδοτούσε το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη δίνοντας την ευκαιρία στους Βενετσιάνους να ζήσουν δύο εβδομάδες ξενοιασιάς και να σατιρίσουν τους άρχοντες.

Οι πιο γνωστές εκδηλώσεις του καρναβαλιού είναι οι θεματικοί privι χοροί μεταμφιεσμένων που διοργανώνονται στα πανέμορφα palazzi

Τα ιδιαίτερα κοστούμια και οι χαρακτηριστικές βενετσιάνικες μάσκες το έχουν μετατρέψει στο κορυφαίο Καρναβάλι του πλανήτη.