Διαδρομή 1200 χιλιομέτρων με ποδήλατο, ως αντίδραση στη μιζέρια της κρίσης

Posted by : Mr. Blog | 2 Οκτ 2012 | Published in



Πρωτότυπο τρόπο βρήκε συνάνθρωπός μας από τη Φλώρινα για να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στη κρίση...


Ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας, ότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο ελληνικός λαός μπορεί να τα καταφέρει εφόσον είναι ενωμένος, μεταφέρει από σήμερα με το ποδήλατό του ο Σπύρος Καρατζούλης από τη Φλώρινα. Επηρεασμένος από όσα βιώνει η χώρα, ο ίδιος αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη ποδηλατική διαδρομή, χιλίων διακοσίων χιλιομέτρων, σε ένδειξη αντίδρασης απέναντι στη θλιβερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται καθημερινά.



«Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βιώνει μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ηθική εξαθλίωση. Άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς δυνατότητα επιβίωσης, χωρίς ελπίδα. Παλεύουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, τα όνειρά μας. Και ίσως το σημαντικότερο για εμάς τους Έλληνες, είναι ότι έχουμε χάσει το χαμόγελο μας. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι, να συνεισφέρω αυτό που μπορώ, να περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας» δηλώνει ο ίδιος με αφορμή το ταξίδι που ξεκίνησε σήμερα από τη Φλώρινα.



Σε διάρκεια δέκα ημερών θα επισκεφθεί 23 πόλεις που αποτελούσαν τμήμα του Μακεδονικού βασιλείου, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Τους σταθμούς αυτούς επέλεξε ο ίδιος ανάμεσα σε σημαντικά ορόσημα της αρχαίας Μακεδονίας και με αφορμή την πορεία του βασιλιά Φίλιππου Β΄ που κατάφερε να ενώσει την περιοχή.



Το βράδυ αναμένεται να φτάσει στη Σκύδρα, περνώντας από την Έδεσσα και τη Νάουσα. Τις επόμενες μέρες θα περάσει από την Πέλλα, το Κιλκίς, την Κρηστώνη, το Ωραιόκαστρο, τη Λητή, τη Νιγρίτα, τις Σέρρες, τη Δράμα, τους Φιλίππους, την Καβάλα, τη Νέα Πέραμο, την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τον Πολύγυρο, την Όλυνθο, την Ποτίδαια, τα Νέα Μουδανιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Σίνδο, τη Χαλάστρα, τη Βεργίνα, την Κατερίνη, το Δίον, τα Ριζώματα, το Δάσκιο, το Βελβεντό, τα Σέρβια, την Αιανή, την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα, το Άργος Ορεστικό, την Καστοριά και από το Πισοδέρι θα επιστρέψει στη Φλώρινα.



Όταν ρωτάται για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο, ο Σπύρος Καρατζούλης απαντά στο ΑΜΠΕ πως πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν με θετικό τρόπο την προσπάθειά του, του στέλνουν μηνύματα στο facebook, παρακολουθούν την πορεία του στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Συνάντησα μεγάλη υποστήριξη και από τους ανθρώπους που γνωρίζω και από χορηγούς, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που δεν δείχνουν να τους αγγίζει το εγχείρημα» σημειώνει χαρακτηριστικά.



Σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι βρίσκεται μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες και αναφέρει ότι αν ο καθένας, από τη μεριά του, βοηθήσει όπως μπορεί, τότε και τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. «Οι δυσκολίες είναι για τους ανθρώπους. Πρέπει να ξαναβρούμε το χαμένο μας χαμόγελο, να γεμίσουμε με κουράγιο την ψυχή μας και να σταθούμε στα πόδια μας» τονίζει. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος, τα πάντα είναι δρόμος…



ΑΜΠΕ