Ξεκίνησαν οι Εργασίες της Αμιαντοκαθαίρεσης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Π.Ε. Καστοριάς.

Posted by : Mr. Blog | 5 Αυγ 2014 | Published in

Ξεκίνησαν οι Εργασίες της Αμιαντοκαθαίρεσης  του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Π.Ε. Καστοριάς.
Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστοριάς βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καστοριάς, προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες που ξεκίνησαν για  την
αντικατάσταση της στέγης του ναού.

Ο ανάδοχος του έργου καθαιρεί ήδη από χθες την υφιστάμενη επιστέγαση η οποία φέρει υλικά από κυματοειδή φύλλα τσιμεντοαμιάντου, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου να γίνει συλλογή, συσκευασία, προσωρινή αποθήκευση και διασυνοριακή μεταφορά των αποβλήτων αμιαντούχων υλικών.  Θα ακολουθήσει απορρύπανση του χώρου με την διεξαγωγή τελικών μετρήσεων διάχυσης ινών αμιάντου που να αποδεικνύουν ότι είναι κάτω του ορίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία. 
Παράλληλα θα γίνουν εργασίες τεγίδωσης, κατασκευής σανιδώμταος της στέγης, επίστρωση ελαστομερής υδρατμοπεραστής μεμβράνης, επίστρωση θερμομόνωσης, τοποθέτηση νέων οριζόντιων και καθέτων υδρορροών και επικεράμωση της με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου.


 «Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της πόλης βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος   και συνέχισε  λέγοντας «Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, την τοπική ενορία, και κατόπιν αιτήματος  για απομάκρυνση της στέγης αμιάντου από ένα κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, οφείλαμε ως Τοπική Αρχή να συμμετέχουμε στην ικανοποίηση του,  καθώς αφορούσε και τον τομέα της υγείας».

Το έργο προϋπολογισμού 103.000€,  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. 


Η συνολική προθεσμία περαίωσης του είναι 90 ημερολογιακές ημέρες με τον ανάδοχο όμως να υπόσχεται να το παραδώσει το συντομότερο δυνατόν.