ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Posted by : Mr. Blog | 21 Μαΐ 2014 | Published in

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και της ίδιας της ύπαρξής της. Ίσως για πρώτη φορά μετά από τη δεκαετία του 1930 με τις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές δρομολογήθηκαν εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Η αυτοανακηρυγμένη ηγεμονία της ΕΕ από τις χώρες του Βορά οδηγεί τις χώρες του Νότου σε ένα οικονομικό αδιέξοδο που απειλεί την κοινοτική συνοχή. 

Η χώρα μας στη δίνη αυτής της κρίσης επιλέχθηκε ως το μαύρο πρόβατο στο οποίο εφαρμόστηκε το πιο απάνθρωπο και ανάλγητο πρόγραμμα δήθεν διάσωσης. Τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται η παραπλάνηση το ελληνικού λαού μέσα από την ωραιοποίηση της κατάστασης και την προπαγάνδα πως νοικοκυρεύτηκε η οικονομία. Στην πραγματικότητα τίποτε δεν νοικοκυρεύτηκε. 

Στην Ελλάδα έγινε η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου υπέρ των εκλεκτών της εγχώριας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Ψευδεπίγραφα συνθήματα που επικαλούνται το τέλος του μνημονίου δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν. Τα χαράτσια είναι εδώ. Το ενάμισο εκατομμύριο άνεργοι είναι εδώ, οι 300.000 οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι εδώ, τα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία είναι εδώ. Τα διαλυμένα νοσοκομεία είναι εδώ. 

Είναι εδώ, οι ξενόφερτες πολιτικές, η εκχώρηση της ουσιαστικής πολιτικής εξουσίας στην τρόικα, η πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει. Είναι πολιτική καταστροφής και ξεθεμελίωσης κάθε ίχνους κοινωνικής αλληλεγγύης, ισότητας, αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας. Σήμερα απαιτείται η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής πρότασης. 
Της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των νόμων του μνημονίου και την εξασφάλιση του δικαιώματος όλων στην υγεία, την παιδεία, την εργασία. Για την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και τον επανασχεδιασμό μιας άλλης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. 

Στις εκλογές αυτές επιλέγουμε για την ίδια μας τη ζωή. Επιλέγουμε ανάμεσα στην ισότητα ή την κοινωνική και οικονομική ιεράρχηση. Στην αλληλεγγύη ή τον ατομικισμό. Την συνεργασία ή την υποταγή. Την ανάπτυξη ή την οπισθοδρόμηση. Την Ευρώπη των λαών ή των τραπεζιτών. Η κρίση, η αντίληψη και η απόφαση είναι δική μας. Δική μας θα είναι η ευθύνη. 

Ολυμπία Τελιγιορίδου 
Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ