Απολογισμός έργου του κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου των 12 χρόνων της θητείας του

Posted by : Mr. Blog | 14 Φεβ 2014 | Published in

Απολογισμός έργου του κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου των 12 χρόνων της θητείας του
Δήμος Νεστορίου -Δελτίο τύπου  
Απολογισμός έργου του δημάρχου, κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου  των 12 χρόνων της θητείας του 

Στο συνολικό απολογισμό του έργου του και του έργου της Δημοτικής Αρχής προχώρησε  την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου,
παρουσία φορέων, δημοτών αλλά και φίλων, ο δήμαρχος  Νεστορίου, κ Χρήστος  Γκολιόπουλος.
  Φανερά συγκινημένος, ο δήμαρχος της περιοχής σε μια κατάμεστη αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Νεστορίου κατέθεσε τον συνολικό απολογισμό του έργου των  12 χρόνων που υπηρετεί τον δήμο. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την αποχώρηση του από τα δημοτικά πράγματα και την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Νεστορίου.  Ωστόσο, δεν έκλεισε και την πόρτα στην πολιτική, καθώς θα συνεχίσει να είναι ένας ενεργός πολίτης που θα ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές εξελίξεις και τα πολιτικά πράγματα στην περιοχή και γενικά στο νομό Καστοριάς και εφόσον κάποια στιγμή προκύψει κάτι ενδιαφέρον, τότε μπορεί και να ανταποκριθεί. 
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκοσλιόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της τελευταίας τετραετίας και ο απολογισμός του στηρίχθηκε κυρίως στη βάση πέντε στόχων που είχε θέσει και για τους οποίους δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την επίτευξη τους.
Οι στόχοι που έθεσε ως δήμαρχος ήταν: 
1. Να γίνει δήμος η περιοχή του Γράμμου. 
2. Ο δήμος Νεστορίου να αποπληρώσει τα χρέη του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική βιωσιμότητα στο μέλλον. 
3. Να απαλλαγεί από προβλήματα ΄΄αγκάθια’’ του παρελθόντος που αποτελούσαν και βαρίδια για το μέλλον.
 4. Να εντάξει όλα τα έργα που σχεδίαζε στο ΕΣΠΑ για να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής
  5. Να συμβάλλει στην ύπαρξη μέγιστης δυνατής κοινωνικής ενότητας και συναίνεσης στην ακριτική περιοχή.
  
« Σήμερα η περιοχή του Γράμμου είναι ένας δήμος συγκροτημένος, ολοκληρωμένος  με προσωπικό, υπηρεσίες και έργα, χωρίς χρέη, με προοπτικές οικονομικής βιωσιμότητας. Ένας δήμος που υλοποιεί αυτήν την στιγμή από όλες τις πηγές 44 έργα προϋπολογισμού 130.000.000,00 ευρώ και που βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον και την προοπτική του», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Γκοσλιόπουλος.
  Αναφορικά τώρα με την αποχώρηση από τα δημοτικά δρώμενα, όπως εξήγησε ο κ. Γκοσλιόπουλος, τρεις είναι οι λόγοι που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση.  
Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την μακροχρόνια ενασχόληση του με την πολιτική και το δήμο. Ο δεύτερος, γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι οι θητείες των αιρετών της κάθε βαθμίδας δεν πρέπει υπό φυσιολογικές συνθήκες να ξεπερνούν τις δυο. Να σημειωθεί πώς ο ίδιος παρέμεινε για τρίτη θητεία, γιατί ήταν από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του δήμου και ήθελε με την παρουσία του να συμβάλλει στο να αποκτήσει ένα νέο βηματισμό αυτός ο δήμος.
 Και ο τρίτος λόγος, γιατί θεωρεί ότι έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο ή έχει βάλει τις βάσεις για να μπορεί αυτή η περιοχή να υφίσταται και τώρα και στο μέλλον.

Τέλος, ο κ Γκοσλιόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες, φίλους και τον κόσμο για την στήριξη που του παρείχαν.