Το παράξενο ψάρι από τον Αμαζόνιο που ψάρεψε επαγγελματίας στη λίμνη Καστοριάς [εικόνες]

Posted by : Mr. Blog | 8 Αυγ 2013 | Published in

Το παράξενο ψάρι από τον Αμαζόνιο που ψάρεψε επαγγελματίας στη λίμνη Καστοριάς [εικόνες]
Μια ασυνήθιστη.... ψάρια είχε ένας επαγγελματίας ψαράς στη λίμνη της Καστοριάς. Συγκεκριμένα, ο άνδρας έβγαλε από το νερό ένα ψάρι το οποίο συνήθως εντοπίζεται στα νερά του Αμαζονίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψάρι γένους Ανκίστρους (Ancistrus) μήκους 26,5 εκατοστών και βάρους 144 γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι σκούρο καφέ, με κιτρινωπές κηλίδες, από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου και τρώει φύκια και άλγη.

Οσο για το πώς βρέθηκε το περίεργο αυτό ψάρι στα νερά της λίμνης Καστοριάς το πιθανότερο είναι να άφησε εκεί ελεύθερο κάποιος που το είχε στο ενυδρείο του.

«Δεν είναι σωστό, με βάση τη νομοθεσία, αλλά και για λόγους περιβαλλοντικής συνείδησης να αφήνεις ελεύθερα στο υδάτινο περιβάλλον τέτοιου είδους ψάρια γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το υδάτινο οικοσύστημα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Παύλος Φίλος.

Ο κ. Φίλος κάλεσε όσους σχεδιάζουν την απελευθέρωση ψαριών που έχουν στα ενυδρεία τους, να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.