Νίκος Τζιώτζης: Ζω για το ποδόσφαιρο

Posted by : Mr. Blog | 8 Αυγ 2013 | Published in

Νίκος Τζιώτζης: Ζω για το ποδόσφαιρο
Σήμερα εγκαινιάζουμε την κατηγορία “Συνεντεύξεις” και βέβαια πρώτη συνέντευξη δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του αρχηγού της ομάδας Νίκου Τζιώτζη.
Το ραντεβού δόθηκε εδώ και μέρες.Λίγο μετά τις 12:00 βρεθήκαμε σε γνωστή καφετέρια της πόλης.Έχοντας πιεί καφέ και μέσα σε ευδιάθετο κλίμα ο αρχηγός μάς μίλησε αποκλειστικά για την ομάδα,τους στόχους της,για τον ίδιο προσωπικά και έδωσε ευχές για την νέα αγωνιστική περίοδο…
-Νίκο,τρίτος χρόνος σου στην ομάδα.Στο τέλος της περασμένης σεζόν τελείωνε το συμβόλαιό σου.Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να ανανεώσεις;
-Πρόκειται για την ομάδα που έκανα τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για ένα υγιέστατο σωματείο.Έχω άριστες σχέσεις με όλη τη διοίκηση και προσωπικά με τον κ.Σταύρο Μπαχαδέργλου,το προπονητικό team και τους συμπαίχτες μου.Πιστεύουν πολύ σε μένα και εγώ σε αυτούς βέβαια.Είχαμε μια άψογη συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια.Πιστεύω πως όλα αυτά αρκούν για να μην σκεφτώ ούτε λεπτό να αφήσω την ομάδα.
-Δέχτηκες κρούση από άλλες ομάδες;
-Η αλήθεια είναι ότι είχα και άλλες προτάσεις.
 
-Και από ομάδες εντός του νομού;
-Ναι και από ομάδες του νομού,αλλά την απόφασή μου να συνεχίσω στον Κάστορα την είχα ήδη πάρει.
 
-Βρίσκεστε στη μέση της προετοιμασίας για την νέα σεζόν που θα σας βρει στην νέα αναδιαρθρωμένη Γ’ Εθνική.Σίγουρα το επίπεδο των αντιπάλων σας θα είναι καλύτερο από αυτό της περασμένης σεζόν.Ποιος ο βασικός σας στόχος για φέτος,λοιπόν;
-Σαν Κάστορας ο στόχος μας είναι πάντα ο πρωταθλητισμός.Μπορεί να ακούγεται ότι κοιτάμε πρώτα την εύκολη παραμονή στην κατηγορία, αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο επιβάλλεται να κάνεις πρωταθλητισμό.Αν τώρα αυτό μπορεί να συνδυαστεί και με ωραίο ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο αυτό θα ήταν το ιδανικότερο.
-Προσωπικοί στόχοι υπάρχουν;
-Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους της ομάδας,οπότε πρωταθλητισμός και καλό ποδόσφαιρο είναι οι απαντήσεις που ζητάς.Σίγουρα πάνω από όλα αυτά έρχεται η υγεία τόσο για μένα,όσο και για όλη την ομάδα.
-Κατά μεγάλο ποσοστό κρατήθηκε ο βασικός κορμός της περασμένης χρονιάς,ενώ έγιναν και κάποιες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Δέθηκαν οι <<παλιοί>> με τους καινούργιους;
-Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα.Το θετικό κλίμα από τις περασμένες σεζόν σε συνδυασμό με την διάθεση και τον χαρακτήρα των νέων που ήρθαν θα οδηγήσει μέρα με την μέρα στο να επιτευχθεί αυτό το δέσιμο.
-Το κλίμα στις προπονήσεις;
-Το κλίμα είναι άψογο.Πολύ όρεξη για δουλεία. Η σοβαρότητα,αλλά και οι απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης έχουν κάνει ένα μείγμα που μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία την κάθε προπόνηση.
-Λίγα λόγια για τους νέους σου συμπαίκτες;
-Το ρόστερ έχει γεμίσει με πάρα πολλούς ταλαντούχους παίκτες.Η διοίκηση κατάφερε και συγκέντρωσε όλο το καστοριανό ταλέντο σε μία ομάδα,κυρίως στις μικρές ηλικίες.Πιστεύω πως έχουμε τους καλύτερους πιτσιρικάδες στον νομό.Το μεγαλύτερο ποσοστό το αποτελούν παιδιά από την πόλη και αυτό είναι καλό για το μέλλον του ποδοσφαίρου στη Καστοριά.Το θέμα όπως είπα και πριν είναι να καταφέρουμε να δεθούμε γρήγορα για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ανταγωνιστικοί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
-Η Ε.Π.Ο. στις 6 Αυγούστου ανακοίνωσε και επίσημα την δημιουργία κυπέλλου για ομάδες της Γ’ Εθνικής.Σκέφτεσαι πως αν προχωρήσετε στη διοργάνωση μπορεί και να βρεθείς αντιμέτωπος με ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ,η Λάρισα,ο Πανσερραϊκός,ο Ιωνικός και η Προοδευτική;
Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό θεσμό το οποίο αναβαθμίζει και την αξία του πρωταθλήματος.Σίγουρα τα συναισθήματα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που ανέφερες είναι μόνο ευχάριστα,αλλά το θετικό ενός τέτοιου αγώνα είναι το κίνητρο που δίνεται στους μικρότερης ηλικίας παίχτες της ομάδας να φτάσουν να αγωνίζονται αντίπαλοι με τα σωματεία αυτά.
-Γενικά πως σχολιάζεις την ύπαρξη αυτών των σωματείων στη κατηγορία αυτή;
-Αναμφίβολα είναι αποτέλεσμα της όλης οικονομικής κρίσης στη χώρα.Κυρίως οικονομικοί οι λόγοι,αλλά και η κακή διαχείριση,οδήγησαν τις ομάδες αυτές στη κατηγορία αυτή.Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες αυτό το μονοπάτι,κάτι το οποίο μόνο ευχάριστο δεν είναι.
-Πάτησες γήπεδο μετά από πολύ καιρό,μετά τον σοβαρό τραυματισμό σου στον αγώνα με τον Μακεδονικό στην Κοζάνη.Κάποιοι είπαν ότι το ποδόσφαιρο τελείωσε για σένα,ενώ πολλοί πίστευαν ότι και να επανέλθεις,δε θα είσαι ο Νίκος που ξέρουμε εντός των γηπέδων.Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς;
-Αυτό που κάνω το αγαπώ υπερβολικά.Ζω για το ποδόσφαιρο και γενικά για τον αθλητισμό.Το είδα σαν προσωπική δοκιμασία και θα το ξεπεράσω γιατί πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου.Τώρα σε όλους αυτούς που σκέφτηκαν όλα τα παραπάνω,τις απαντήσεις τους θα τις παίρνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο,μέσα στο οποίο συνηθίζω να μιλάω…
-Η στάση της ομάδας σε όλη τη διάρκεια αυτού του τραυματισμού;
-Πραγματικά η ομάδα μου στάθηκε πάρα πολύ.Η συμπαράστασή τους σε εκείνη την δύσκολη στιγμή της ποδοσφαιρικής μου πορείας λειτούργησαν ενθαρρυντικά για να βγω πιο δυνατός μέσα από αυτό.Με την ευκαιρία που μου δίνεται ,θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια και με την απόδοση μου μέσα στο γήπεδο να τους δικαιώσω για την όλη τους στάση.
-Σκέφτηκες,όμως,έστω και μια στιγμή ότι “κάπου εδώ πρέπει να σταματήσω”;
 
-Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα,αλλά όπως σου είπα και πριν,το είδα σαν προσωπική δοκιμασία και ήθελα να διαψεύσω ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό.
-Για την χειρότερή σου στιγμή στην ομάδα,δε ρωτάω,φαντάζομαι ήταν ο παραπάνω τραυματισμός.Ποια ήταν όμως η καλύτερη;
-Σίγουρα αρκετά παιχνίδια τα οποία συνοδεύτηκαν με νίκες,αλλά κυρίως η εύκολη παραμονή μας στη άλλοτε Δ’ Εθνική τα τελευταία 2 χρόνια είναι κάτι το οποίο δε θα ξεχάσω…
-Κλείνοντας,Νίκο,τι εύχεσαι για την νέα σεζόν που ξεκινάει στις 21-22 Σεπτεμβρίου;
-Σαφέστατα πάνω απ’όλα υγεία σε όλη την ομάδα.Το λέω και το ξαναλέω,είναι πολύ σημαντικό και πάνω απ’ όλα η υγεία,γιατί το έζησα και το κατάλαβα εκ των έσω…Από εκεί και πέρα μία καλή αρχή στο πρωτάθλημα θα μας δώσει ώθηση για κάτι καλό στο φετινό πρωτάθλημα και με καλή ψυχολογία θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει εξαρχής.
http://aokastwr-news.blogspot.gr