Σουλτάνα Ζορπίδου: Δεν είναι μόνο τα τούνελ και τα φράγματα έργα

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιαν 2013 | Published in


Η Σουλτάνα Ζορπίδου από την Culture8 σχολίασε σε φωτογραφία της Γεωργίας Στρατούλη (Αρχαιολόγου με ειδίκευση στην Προϊστορική Αρχαιολογία) από το Facebook:


Προς φίλους και φίλες από Καστοριά. Εδώ δικαιούμαστε μια απάντηση και απαιτούμαι να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο. Πρόκειται για μια υπόθεση με οικονομική, τουριστική, κοινωνική και επιστημονική διάσταση που θα αναδείξει τον τόπο μας και θα αναβαθμίσει την περιοχή μας.
Δεν είναι μόνο τα τούνελ και τα φράγματα, υπάρχουν και άλλα έργα, όπως αυτό, που είναι πολύτιμα για όλες και όλους μας.


Η άποψη της κας Ζορμπίδου έρχεται σαν σχολιασμός στο κειμενάκι της Γεωργίας Στρατούλη (το όνομα της οποίας έχει συνδυαστεί απόλυτα με τις ανασκαφές  στην Αυγή) που συνοδεύει την φωτογραφία:

Νεολιθικός Οικισμός Αυγής Καστοριάς: το σκόπιμα καμένο Κτίριο 5 & μεγάλοι ανοιχτοί χώροι ('αυλές') περ. 5400-5000 π.Χ. και τα θεμέλια (στο βάθος) των Κτιρίων 2β, 4 (αψιδοειδές) και 6 περί το 4700-4500 π.Χ. από το Δυτικό Τομέα των Ανασκαφών στα 2007 - 'συνομιλούν΄όλα επί 5ετία μόνο με τις αντιαισθητικές λαμαρίνες προστασίας τους (!), ενώ 'μπλοκαρισμένο' παραμένει ένα έργο ΕΣΠΑ ... ύψους 1.800.000 € - ΓΙΑΤΙ???