O ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία και τις κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο

Posted by : Αιρετικός | 18 Οκτ 2012 | Published in


ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Η ενέργεια της κυβέρνησης της Τρόικα να καταθέσει μόλις τελευταία στιγμή, την περασμένη Παρασκευή, την τροπολογία που αφορά την εξίσωση κατά 80% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης δείχνει τον φόβο της για τις κοινωνικές αντιστάσεις που ένα τέτοιου μεγέθους αντι-κοινωνικό και αντι-λαϊκό μέτρο μπορεί να πυροδοτήσει.


Δείχνει επίσης την πλήρη αποτυχία της καραμέλας των επιδοτήσεων να γλυκάνουν την οργή του λαού ενάντια στο χαράτσι θέρμανσης που του επιβάλλεται κατ’ εντολή των μνημονίων και όσων τα ψήφισαν και τα εφαρμόζουν. Ακόμη περισσότερο ο προσδιορισμός του ανώτερου ποσού στα 850 ευρώ ανά νοικοκυριό τελικά, δείχνει την ανάλγητη και απάνθρωπη φύση ενός καθεστώτος υποτέλειας, που δεν διστάζει να θυσιάζει συνταξιούχους, παιδιά, οικογένειες και όλο τον λαό για τα συμφέροντα ντόπιων και διεθνών οικονομικών ελίτ. Η χορήγηση επιδόματος σε "πετρελαιόπληκτους" μοιάζει με κακόγουστο αστείο και η παροχολογία αποδεικνύει τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες της χώρας, σαν “ζήτουλες” μέσα στο πελατειακό σύστημα σχέσεων της.


Το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους πρατηριούχους, σχετικά με τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, δείχνει επίσης το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθείτε και την πλήρη κατάρρευση του εγχειρήματος της, δήθεν, πάταξης της φοροδιαφυγής. Στην ουσία το μεγάλο λαθρεμπόριο παράνομης εισαγωγής πετρελαίου και η ασυδοσία των εταιρειών πετρελαίου των Ελλήνων και μη εφοπλιστών, αφήνεται στο απυρόβλητο, για να την πληρώσουν οι μικροεπαγγελματίες του κλάδου.


Η κατάφορα άδικη αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει αναδειχθεί, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον βουλευτή Καστοριάς, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα. (Δείτε: Ερώτηση βουλευτών για το πετρέλαιο και την Κοινή Δήλωση βουλευτών Δυτ. Μακεδονίας).


Η θέση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με έγκυρα και μη διαψεύσιμα δημοσιεύματα, ότι “αυτήν τη στιγμή τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν άλλες λύσεις πέρα από την εξίσωση του φόρου και ότι το ζήτημα μπορεί να επανεξετασθεί μόνο όταν βελτιωθούν τα έσοδα του Δημοσίου” (από το in.gr), ομολογεί αυτό που πάντα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δηλαδή, ότι η εξίσωση της τιμής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι προώθησης των μνημονίων.
Η εκτίναξη του κόστους θέρμανσης είναι ένα ακόμη χαράτσι, που θα πλήξει κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, και έρχεται να επιβαρύνει την ανθρωπιστική κρίση που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας.
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση του ΕΦΚ και η εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει άμεσα προς τα κάτω. Επιδιώκουμε την απόσυρση της άδικης και επώδυνης ρύθμισης εξίσωσης, τους αυστηρούς ελέγχους στη διακίνηση των καυσίμων και την πάταξη της λαθρεμπορίας που προέρχεται από ναυτιλιακά καύσιμα.


Στηρίζουμε, αγωνιζόμαστε, συμμετέχουμε σε κάθε αντιμνημονιακή κίνηση, και απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην απεργία της Πέμπτης 18/10 και όλου του λαού της Καστοριάς στις κινητοποιήσεις της Κίνησης Πολιτών Καστοριάς, την Πέμπτη 18/10 και Παρασκευή 19/10, ενάντια στο χαράτσι της θέρμανσης.


Το Γραφείο Τύπου
17/10/12