Καστοριά: Στο επίκεντρο τα έργα για την προστασία της λίμνης

Posted by : Mr. Blog | 30 Σεπ 2012 | Published in

Οι προτάσεις των έργων που αφορούν στην εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών στη λίμνη, η προμήθεια πλωτού μηχανήματος για τη διαχείρισηκαλαμώνων, οι διευθετήσεις χειμάρρων, οι διευθετήσεις ορεινής υδρονομίας, καθώς και η οριοθέτηση του ρέματος του Γκιόλε, βρεθήκαν στο επίκεντρο σύσκεψης, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής, η Διαχειριστική Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας με τους τμηματάρχες και τον Προϊστάμενο κ. Χαράλαμπο Κιουρτσίδη και της ΑΝΚΟ, ενώ κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση των διαδικασιών και ενεργειών που επρόκειτο να υλοποιηθούν για την προστασία της λίμνης.

Είμαστε σε καλό δρόμο


Αναφορικά τώρα με τις προτάσεις, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ Δημήτρης Σαββόπουλος, ξεκίνησαν εδώ και δύο μήνες και στο σύνολο των διαδικασιών συγκαταλέγονται και οι διευθετήσεις των χειμάρρων Φωτεινής και Βυσσινιάς.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εκείνο που θέλω όμως να τονίσω, είναι ότι δεν χωράει άλλη καθυστέρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης. Σε 15 ημέρες όπως επεσήμανε, θα υποβληθεί η πρώτη πρόταση (πέραν της οριοθέτησης του Γκιόλε, η οποία πρόταση θα υποβληθεί εντός του Φεβρουαρίου στην Διαχειριστική Αρχή). Η σκέψη πρόσθεσε, η οποία προήρθε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τον Δεκέμβριο του 2010 πρόκειται να εφαρμοστεί έως το 2013. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται σε ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με την οικονομική ενίσχυση των έργων μέσα από το ΕΣΠΑ.

Όσο αφορά στον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, όπως ενημέρωσε ο κ. Σαββόπουλος, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο υποστήριξε πως λόγω Καλλικράτη, το πιθανότερο είναι να λειτουργεί ένας φορέας σε επίπεδο Περιφέρειας.
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ