Καλοκαιρινή Γιορτή στο Γυμνάσιο Κορησού (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 2 Ιουλ 2012 | Published in

Για άλλη μια φορά το Γυμνάσιο Κορησού πρόσφερε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και συγκινητική βραδιά στην Καλοκαιρινή Γιορτή που διοργάνωσε μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη, 21 Ιούνη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αυλή του
σχολείου. 

Μετά τον απολογισμό της... διευθύντριας κ. Φιλίας Καλίτση για τις δράσεις του γυμνασίου στη διάρκεια της χρονιάς ακολούθησαν απονομές για αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά και για τη συμμετοχή μαθητών στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, ο δε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Πρόεδρός του Σόφη Δεληπορανίδου μοίρασε αναμνηστικά στους μαθητές της Γ’ γυμνασίου.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης κ. Κάρκου μίλησε για την κίνηση της βιβλιοθήκης και για την ανοδική φιλαναγνωσία στο σχολείο. Ακολούθησε ο απολογισμός των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικού ( υπεύθυνη κ. Κάρκου) και E-Twinning (υπεύθυνη κ. Μυλωνά) από τους μαθητές, αλλά και με τη χρήση νέων τεχνολογιών WEB 2.0 (Prezi) και παρουσιάστηκαν θεατρικά, αποσπάσματα από το βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά «Η Αλφαβήτα της εφηβείας».

Τα παιδιά της Γ’ γυμνασίου τραγούδησαν κι ένα τραγούδι από το βιβλίο που απευθύνεται στους καθηγητές με τη συνοδεία κιθάρας από τον Μιχάλη Σιμούδη, φοιτητή Πληροφορικής στο ΤΕΙ Καστοριάς, ο οποίος και συνέθεσε τη μελωδία σε ροκ ήχο. Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου έκαναν ένα αφιέρωμα στους καθηγητές τους και τους πρόσφεραν ένα συμβολικό δώρο.
Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από τους μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου κ. Μήτσιου και ψυχαγωγία για όλους με τη συνοδεία της Καστοριανής Κομπανίας.

Ο ανάλογος φωτισμός, τα ασύρματα μικρόφωνα, οι δουλεμένοι ρόλοι, οι μουσικές, τα βίντεο, οι απονομές και οι χοροί άφησαν σε όλους αυτούς που παρεβρέθηκαν στη γιορτή μόνο ευχάριστα συναισθήματα.

Tίμησαν με την παρουσία τους 
η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Καστοριάς κ Τέγου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος κ Αλβανού, η Δημοτική Σύμβουλος κ Κορεντζίδου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελίδης,, η σύμβουλος Πρωτοβάθμιας κ. Καζταρίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χατζηζήσης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Πανταζόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς κ. Χατζηφωτιάδης, αλλά και πλήθος κόσμου, γονείς και φίλοι.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κορησού σας εύχεται καλό καλοκαίρι και του χρόνου με νέες ιδέες!!!

Επιμέλεια-Σύνταξη κειμένου: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορησού και υπεύθυνη της Γιορτής Λήξης.
Φωτογραφίες: Κώστας Τέγος, φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Καστοριάς.