Web browser και από τη Yahoo (Video)

Posted by : Αιρετικός | 2 Ιουν 2012 | Published in


H παντοκρατορία της Google στο χώρο του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο “ενοχλητική” για τους ανταγωνιστές της που προσπαθούν να βρουν τρόπους να την αντιμετωπίσουν. Η νέα πρόταση έρχεται από τη Yahoo και αφορά σε έναν “οπτικό” browser.


Όταν λέμε “οπτικός” browser, αναφερόμαστε σε ένα εργαλείο που προσφέρει αναζήτηση στο Internet μέσω εικόνων, επιχειρώντας να δώσει μια νέα διάσταση στη διαδικτυακή αναζήτηση η οποία, μέχρι τώρα, βασίζεται στο κείμενο και βέβαια αναγκάζει το χρήστη να πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα για να δει αν πραγματικά είναι αυτή που ζητά.

Ο Yahoo Axis, που προς το παρόν διατίθεται μόνο για το λειτουργικό iOS της Apple, ουσιαστικά εμφανίζει τα αποτελέσματά του με τη μορφή ενός καρουζέλ εικόνων, αντίστοιχο με την πλοήγηση Cover Flow που υπάρχει στο λειτουργικό OS X. Παρέχει δε να συγχρονισμό με πολλαπλές συσκευές για τον ίδιο πάντα λογαριασμό. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση που ξεκινά σε ένα iPhone μπορεί να συνεχιστεί σε έναν υπολογιστή με Windows με εγκατεστημένο τον Axis.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Axis –στην παρούσα φάση τουλάχιστον- δεν έρχεται να αντικαταστήσει τους γνωστούς browsers (Internet Explorer, Firefox, Chrome, κ.λπ.) στο χώρο των υπολογιστών, αλλά λειτουργεί σαν δωρεάν επέκταση σ’ αυτούς.

Οι συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό μπορούν επίσης να μοιράζονται αγαπημένα και bookmarks, ενώ η Yahoo προσφέρει τρεις τρόπους σύνδεσης με τον Axis: με λογαριασμό Yahoo, Facebook ή Google+.

Στην παρούσα φάση, ο Αxis, όπως είπαμε, είναι διαθέσιμος για iOS και ως επέκταση για Chrome, Safari, Firefox και Internet 
Explorer. Σύμφωνα πάντως με τη Yahoo ήδη ετοιμάζονται εκδόσεις για Android και Windows Phone.