Κλεισουριώτες για τους γερμανούς και τα συνέδρια: Δεν θέλουμε άλλα στεφάνια! Μπορείτε να κάνετε κάτι ουσιαστικό για το χωριό που καταστρέψατε?

Posted by : Mr. Blog | 24 Ιουν 2012 | Published in




Τις ημέρες που πέρασαν μέχρι και σήμερα διεξάγεται στην Καστοριά το συνέδριο με θέμα "Αειφόρος Περιφερειακή Ανάπτυξη" και την περιοχή μας έχουν επισκεφθεί πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι.Με την ευκαιρία του συνεδρίου οι Γερμανοί επισκέφθηκαν και τη μαρτυρική, εξαιτίας της
θηριωδίας των ναζί, Κλεισούρας.



Κοινό μυστικό και συζήτηση σε κάθε συνάντηση συγχωριανών είναι το θέμα των ημερών.Για άλλη μια φορά το χωριό της Κλεισούρας, γεμίζει από επίσημους και παρατρεχάμενους με σκοπό την απόδοση φόρου τιμής από προξένους, αντιπροσώπους και άλλους μεγαλόσχημους της Μέρκελ και της ντόπιας διοικητικής αντιπροσώπευσης για τα εκατοντάδες αθώα θύματα-γυναικόπαιδα στην πλειοψηφία τους, που σφαγιάσθηκαν τον μαύρο Απρίλη της κατοχικής περιόδου από τους προγόνους των σημερινών επισκεπτών.

Τα δάκρυα όμως στην σημερινή εποχή είναι άχρηστα.Τα στεφάνια δεν τρώγονται και οι νέοι του χωριού είναι πλέον ελάχιστοι."Δεν έχεις δουλειά, δεν έχεις τα απαραίτητα να ζήσεις" σου λένε όταν τους ρωτάς γιατί έφυγαν οι περισσότεροι και γιατί ετοιμάζονται να φύγουν και οι τελευταίοι...

Σήμερα μάλιστα που ολόκληρη η χώρα τραβά την ανηφόρα της κρίσης η Κλεισούρα χτυπιέται πολλαπλώς και ανελέητα.

"Δεν θέλουμε άλλα στεφάνια! Αν θέλετε να αποτίσετε φόρο τιμής και να κάνετε κάτι ουσιαστικό, δώστε ελπίδα στην πόλη των πολλών χιλιάδων κατοίκων που κάψατε και την κάνατε να μοιάζει με ερημικό τοπίο δίχως αύριο!"

Και έχουν απόλυτο δίκιο.Αν ψάξει κανείς την ιστορία της μαρτυρικής Κλεισούρας, θα περιπλανηθεί ανάμεσα σε ένδοξους εμπορικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους μιας πλούσιας και περήφανης πόλης που αποτελούσε εμπορικό, οικονομικό, και πνευματικό κέντρο ανάμεσα στις φτωχές  τότε περιοχές της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας! 



Γυμνάσια, βιβλιοθήκες, εμπορικά καταστήματα, εκκλησιές, χρυσοχοεία,πλούσια πολιτιστικά στοιχεία, σανατόρια και τουριστικά θέρετρα πασίγνωστα σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και υποδειγματική αρχιτεκτονική των πάμπολλων αρχοντικών της μοιάζουν να συνθέτουν ένα λαμπερό εικαστικό έργο δεμένο με καταραμένες εφιαλτικές ναζιστικές άγκυρες που το καταδίκασαν σε αιώνια θλίψη.

Γι αυτό λοιπόν κύριοι αντιπρόσωποι αυτού που ονομάζετε ανεπτυγμένη Ευρώπη, σεβαστείτε στ αλήθεια αυτό καταστρέψατε, τον πολιτισμό, τον πλούτο και την κοινωνία που βεβηλώσατε.Όχι όμως με στεφάνια και γεύματα που θυμίζουν νεκρόφιλο τουρισμό.Εκεί που πατάτε όταν ερχόσαστε βρίσκονται τα κόκαλα των εγκύων που λογχίστηκαν και ξεκοιλιάσθηκαν, των παιδιών που άνανδρα σφαγιάσθηκαν!

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε λίγα βήματα πιο πέρα και αντί κατάθεση λουλουδιών που θα μαραθούν όπως γίνεται στα νεκροταφεία, να ανασκουμπωθείτε και να μας αναφέρετε τι είδους πραγματικής βοήθειας μπορείτε να προσφέρετε σε αυτόν τον ιερό τόπο έτσι ώστε να ανθήσουν νέα  άνθη που θα σας κάνουν να αισθανθείτε και σεις ότι το έγκλημα των προγόνων σας δεν σας εκφράζει ζητώντας έτσι  αντικειμενικά ταπεινή συγγνώμη?

Στο κάτω κάτω, μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας, οι αποζημιώσεις που γλιτώσατε με την συνεργασία των ντόπιων δοσίλογων πολιτικών μας είναι μεγάλες.Γερμανοί είστε, μην κάνετε τους Κινέζους...
Σταματήστε λοιπόν να αφήνετε μόνο λουλούδια που μαραίνονται στα μνημεία μας και φυτέψτε την ελπίδα.Τρόποι (εσείς το λέτε),υπάρχουν.
Βάλτε σε εφαρμογή κάτι που να αποδεικνύει το ενδιαφέρον σας...

Υ/Γ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.ΠΡΩΤΑ ΚΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΥΝΟΥΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.ΤΟ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ...

oladeka.blogspot.gr