ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ

Posted by : Mr. Blog | 5 Μαΐ 2014 | Published in

Τοπικός έντυπος Τύπος, ηλεκτρονικά ΜΜΕ και χιλιάδες πολίτες του ακριτικού αυτού Νομού που βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας, πολιτικής και κοινωνικής παρακμής αλλά και πολιτισμικής, επισημαίνουν τον κατήφορο που έχει πάρει το πολιτικό κατεστημένο στον Νομό μας. Λίγοι οι έντιμοι, οι ικανοί και οι εργατικοί, πολλοί
οι φαύλοι οι εραστές της εξουσίας και οι τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Υπάρχει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο λίγο φιλότιμο, λίγη λεβεντιά, λίγη ευθιξία που να ταρακουνήσει συθέμελα το απαράδεκτο αυτό οικοδόμημα που επί πολλά χρόνια ένας επιτήδειος πολιτικός, κοινωνικός και οικονομικός μηχανισμός με τόση επιμέλεια έχτισε; 

Μηχανισμός με τις μικρές ομάδες συμφεροντολόγων ανθρώπων που δρουν συντονισμένα με αλληλοϋποστήριξη και αμοιβαίες εξυπηρετήσεις που λυμαίνεται τον τόπο, αποκομίζοντες ηθικά και οικονομικά οφέλη, σύννομα και παράνομα, θεμιτά και αθέμιτα, σε βάρος του κοινού καλού και της προόδου.

Υπάρχουν τρόποι να προβληματίσουμε θετικά την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Νομού μας, ώστε στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, να μαυρίσουν όλους τους υπεύθυνους για τον σημερινό κατήφορο και την κατάντια αυτού του θαυμάσιου τόπου; Νομίζουμε ναι! 

Αρκεί οι πολίτες να πειστούν και να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν λίγοι ή πολλοί απίθανοι και απίστευτοι σε θράσος κομματικοί, όλων των παρατάξεων, που η αξία τους αγγίζει το μηδέν, να μας δουλεύουν επί δεκαετίες συστηματικά και ασύστολα. Κάποια μάλιστα «σαΐνια» του τοπικού κατεστημένου των ΜΜΕ, πολύτιμοι συνεταίροι του συστήματος, που συμπλέουν απόλυτα μαζί τους λόγω κοινών συμφερόντων, άρχισαν να βγάζουν από τη ναφθαλίνη στην ενεργό πολιτική δράση κάποια παλιομέντερα και διεφθαρμένα άτομα. Προβάλλονται πρόσωπα που εκστασιάζονται με την απραξία τους και προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους, ότι επιτελούν έργο. 

Όλοι πρέπει να βροντοφωνήσουμε ΌΧΙ στους ανίκανους και ανήμπορους πολιτικούς, ΌΧΙ στους πολιτικούς που στερούνται ήθους, που δεν πιστεύουν σε παραδοσιακές αξίες και χρησιμοποιούν ανεπίτρεπτα μέσα (χρηματισμό, ρουσφέτι, αναξιοκρατικές μεθόδους) για να επιβληθούν έναντι των ικανών και εντίμων αντιπάλων τους και να επικρατήσουν πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά. Οι καιροί ού μενετοί. ΝΑΙ μόνον στους πατριώτες, τους Άξιους, τους έντιμους, τους κατάλληλους, τους ανιδιοτελείς, τα πρόσωπα της προσφοράς και των οραμάτων. Και τέτοια πρόσωπα υπάρχουν σε όλους τους σχηματισμούς.


Καιρός είναι Καστοριανοί να βγείτε από τον πολιτικό και κοινωνικό λήθαργο, την πολιτική και κοινωνική απραξία και να γίνετε ενεργοί και εχέφρονες πολίτες. Μόνον έτσι θα συντελέσετε στην πρόοδο και προκοπή αυτού του ευλογημένου και χαρισματικού τόπου.

ΠΑΝΟΣ ΚΡΙΚΗΣ 
ΜΑΗΣ 2014