Επίτημος δημότης Καστοριάς θα ανακηρυχθεί η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 18 Οκτ 2013 | Published in

Επίτιμο δημότη Καστοριάς αποφάσισε να ανακηρύξει τη βυζαντινολόγο, πρύτανη του Πανεπιστημίου  της Σορβόννης και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, το  Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς.
Η  ακαδημαϊκός, θα έρθει στην Καστοριά με
την ευκαιρία του  1ου Παιδιατρικού  Συνεδρίου  Δυτικής Μακεδονίας, το  οποίο  θα  διοργανώσει στην περιοχή μας ο  Ιατρικός  Σύλλογος Κοζάνης τον Νοέμβριο  και  θα είναι εισηγήτρια του  θέματος:  «η βυζαντινή Καστοριά».
Την πρόταση  για την ανακήρυξη της Ελένης  Γλύκατζη-Αρβελέρ ως επίτιμου  δημότη Καστοριάς, έφερε  με εισήγησή του στο  Δημοτικό  Συμβούλιο που  συνεδρίασε την Πέμπτη  10 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

Τις ενστάσεις τους εξέφρασαν κατά τη  διάρκεια της συνεδρίασης,  τόσο ο δημοτικός  σύμβουλος της πλειοψηφίας  Δημήτρης Καπρής, όσο και ο  δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος  μειοψηφίας  Νίκος Καραμανίδης.
Ο κ. Καπρής στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε  σε μια σειρά  δηλώσεων  και  ειρωνικών  σχολίων  κατά της  Ελλάδος στα οποία έχει προβεί  τα τελευταία  χρόνια  η ακαδημαϊκός, ενώ ο κ. Καραμανίδης,   επικαλέστηκε τον δημοτικό κώδικα  σύμφωνα με τον οποίο  για να ανακηρυχθεί κανείς  επίτιμος  δημότης μιας πόλης, πρέπει να έχει προσφέρει τα μέγιστα σ΄αυτή.
Τελικά, η εισήγηση του Δημάρχου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το  σώμα.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ