ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Τέλος στα σενάρια έκθεσης στο ΒΙΟΠΑ.Δεν θα κατασκευασθεί νέο εκθετήριο γούνας.Αλλαγή σχεδίων από τον σύνδεσμο γουνοποιών Καστοριάς.

Posted by : Mr. Blog | 6 Οκτ 2011 | Published in

Δεν συμφέρει οικονομικά η κατασκευή ενός νέου εκθετηρίου στο ΒΙΟΠΑ Αργους Ορεστικού.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν λίγο σε ειδική συνεδρίαση του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς με ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ασύμφορη επένδυση μεγάλου ύψους.Συγκεκριμένα το κόστος αγγίζει τα 3.000.000 €.Αντίθετα
η επέκταση του ήδη υπάρχοντος εκθετηρίου σε δημοτικό χώρο καθίσταται πιο
ρεαλιστική με 1.000.000 € λιγότερο.
Στην απόφαση συνετέλεσαν και οι αρνητικές απόψεις του ΣΕΓ και απλών  εκθετών που χτύπησαν το καμπανάκι για την ιδέα κατασκευής εκθετηρίου στο ΒΙΠΑ. Λήξασα θεωρείται λοπόν  η διαδικασία για το νέο περιβόητο εκθετήριο και ήδη  σήμερα συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα παραχώρησης δημοτικού χώρου για την επέκταση του υπάρχοντος εκθετηρίου στη χλόη.
Εμείς ρωτάμε , μήπως με αυτή την ευκαιρία ο δήμος πρέπει να ζητήσει την χρήση του χώρου ως πνευματικό κέντρο την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου πέραν της διάρκειας της διεθνούς έκθεσης γούνας Καστοριάς?
Ιδέα ρίχνουμε, που την ακούσαμε από τα χείλη του γερόλυκου της γούνας αλλά και των πολιτιστικών ευαισθησιών Θανάση Μπατσόπουλου.Αναμένουμε...

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:28 : Επαληθεύονται οι πληροφορίες του oladeka για την πρόσθεση θέματος στη λίστα των θεμάτων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την έγκριση παραχώρησης-μακροχρόνιας μίσθωσης δυο δημνοτικών τεμαχίων του οικοδομικού τετραγώνου 101 στην περιοχή χλόη.
Προφανώς το ένα για κατασκευή νέου κτιρίου και το δεύτερο για δημιουργία parking.