ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Διάσωση σπάνιου Μπούφου (Bubo bubo)

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιουλ 2015 | Published in

Σήμερα έλαβε μερος ενα ευχάριστο γεγονός στο κατάστημα μας ...ήμασταν ο ενδιάμεσος κρίκος για να σωθεί ενα σπάνιος Μπούφος (Bubo bubo) ο Αητός της νύχτας οπως λενε . Στην θέα ενός τέτοιου περήφανου πουλιού σε πιάνει δέος για το μεγαλείο της φύσης 
παρατηρώντας απο κοντά τα μεγάλα κίτρινα μάτια του να σε διαπερνούν σχολαστικά και ακούγοντας το τρίξιμο απο το γάμψο ράμφος του σε διαπερνά ενα ρίγος !!! Ακόμη και τραυματισμένο . 

Το συγκεκριμένο πουλί βρέθηκε στην περιοχή της Διποταμίας Καστοριας απο τον φίλο κυνηγό και κάτοικο της περιοχής Νικο Παλαπαΐδη, που χωρις δεύτερη σκέψη το έφερε στο κατάστημα μας . Με την σειρά μας εμείς ειδοποιήσαμε τον υπεύθυνο του κέντρου περιθαλψης άγριων ζώων Καστοριάς τον φίλο Νικο Παναγιωτόπουλο για να το παραλάβει τοποθετώντας το σε ενα ήσυχο μερος σύμφωνα με της οδηγίες του. 

Ο Νικος έφτασε σε γρήγορο χρόνο και με έντεχνες κινήσεις το έβγαλε απο το κουτί που το είχαμε αφήνοντας μας άφωνους με το μεγαλείο πουλιού που αντίκρισαμε ... έκανε μια ψηλάφηση στο ζωό για να ελέγξει τα φτερά του και το σώμα του δίνοντας μας και κάποιες πληροφορίες για το είδος με έμφαση στα μεγάλα γαμψά νύχια του που ηταν σχεδόν μια παλάμη !!! τότε πέρασε απο το μυαλό μου αυτο που λέγαν η παλιότεροι ´´ αρνί σηκώνει αμα θελει ´´.

Η διάσωση της βιοποικιλότητας ειναι μερος της ζωής των κυνηγών με αυτο πρέπει να πορευόμαστε απ´ την στιγμή που έχουμε την άδεια στα χέρια μας . Η ουσία του κυνηγιού δεν ειναι το θήραμα αλλα η ανάσες γεμάτες αρώματα του βουνού και το στόλισμα της ακοής μας απο τους ήχους που μας χαρίζει απλόχερα ο αέρας του.

Θα ευχηθώ να ανάρρωση γρήγορα αυτο το περήφανο πουλί για να ξανα κανει γλίστρες πάνω απο τις πλαγιές στην Αλεβίτσα παρέα με τα αστέρια ...


Υ.Γ
Σε επικοινωνία που είχα με τον Νικο Παναγιωτοπούλο τωρα το απόγευμα μου είπε πιθανόν το πουλί να έφαγε κάτι που να ηταν δηλητηριασμένο και ίσως επανενταχθεί γρήγορα απο το μερος που ήρθε ....μακάρι θα πω εγω .