Άρχισαν τα «όργανα» στον ΣΥΡΙΖΑ – Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης και Διαμαντόπουλος απασφάλισαν.

Posted by : Mr. Blog | 23 Ιουν 2015 | Published in

Οι πρώτες αντιδράσεις για την επερχόμενη συμφωνία έκαναν την εμφάνισή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την επερχόμενη συμφωνία έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον
ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Μητρόπουλος, μιλώντας χθες το βράδυ στο STAR, εξέφρασε την άποψη ότι «αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά».

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή», ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά του κ. Μητρόπουλου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στο Channel 9, χαρακτήρισε τη συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης «ταφόπλακα για την Ελλάδα» που όπως είπε «δεν πρόκειται να περάσει απ’ τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ». «Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;», αναρωτήθηκε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ’ την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς», εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «Όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Καταλήγοντας ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά σημειώνοντας: «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον Πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία».

O βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλοςεκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του με ένα μήνυμα στο twitter. «Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς…», έγραψε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Τέλος, ο βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι περιμένει να δει συνολικά τα μέτρα και τι αναφέρεται για χρέος και ανάπτυξη. «Τρέφω μεγάλες επιφυλάξεις για τα προτεινόμενα μέτρα και για το αν θα περάσουν στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.
thetoc.gr