Η χώρα βρίσκεται χωρίς Εθνικό Σχεδιασμό - Η επίκαιρη κραυγή του Γιώργου Προβόπουλου

Posted by : Mr. Blog | 2 Ιουν 2015 | Published in

ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Η χώρα βρίσκεται χωρίς Εθνικό Σχεδιασμό - Η επίκαιρη κραυγή του Γιώργου Προβόπουλου

Αποχαιρετώντας τους δημοσιογράφους στο τέλος της θητείας του σαν κεντρικός τραπεζίτης: -Νοιώθω απελευθερωμένος γιατί πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο, με πολλά βράδια χωρίς ύπνο που δεν ήξερα τι θα ξημερώσει και σε ποιο νομισματικό καθεστώς θα
ξυπνούσα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Προβόπουλος.

Kατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία της ΤτΕ - Το χρονικό της μεγάλης Κρίσης 2008 - 2013», ο κ. Προβόπουλος είπε ότι είχε προειδοποιήσει εγκαίρως το πολιτικό σύστημα για την επερχόμενη κρίση, χωρίς όμως να εισακουστεί.

«Οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ από το 2008 για την επερχόμενη κρίση και το γεγονός ότι ζούσαμε με δανεικά δεν εισακούστηκαν από τους πολιτικούς»
Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε πως αποφύγαμε την κατάρρευση και την έξοδο από το ευρώ χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες τον Ιούνιο του 2012 όταν μεταφέρθηκαν χαρτονομίσματα απ' τις Κεντρικές Τράπεζες της Αυστρίας και της Ιταλίας.

Για όσους έχουν την υπομονή, την ψυχραιμία και την τόλμη να αντέχουν το βάρος των λέξεων ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ήταν εκείνος που κατέδειξε, με την διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει, την γύμνια του πολιτικού προσωπικού και των ηγεσιών της χώρας πριν και στην διάρκεια της κρίσης.

Μετά και το χθεσινοβραδινό θρίλερ του Βερολίνου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κόστος των επιλογών του. Είναι τραγικό να συνειδητοποιείς ότι για μια ακόμη φορά κάποιοι αποφασίζουν για σένα, χωρίς εσένα. Και δεν ευθύνεται η κακιά Μέρκελ γι΄ αυτό. Ευθύνεται η απουσία ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ που χαρακτήριζε όλες τις κυβερνήσεις πριν και μετά την κρίση. Χωρίς ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, έρμαια των εγχώριων ιδεοληψιών, βαδίζουμε με ασφάλεια στην αυτοχειρία.
Ας μην αναζητούμε στους δήμιους της χώρας εκτός Ελλάδος. Ο εχθρός εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των τειχών. Οπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, ο κ. Προβόπουλος (και μέσα από την συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA) "έδειξε" τον Οικονομικό Δολοφόνο της χώρας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το πολιτικό προσωπικό της.
Οι βόμβες Προβόπουλου για το πολιτικό σύστημα ήρθαν να δικαιώσουν  παλαιότερο ρεπορτάζ του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" το οποίο μέσα από την αφήγηση του πρώην αντιπροσώπου του IMF στην Αθήνα απεκάλυπτε πως οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου προχώρησαν στην "σφαγή" των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών για να διασώσουν το πελατειακό κράτος-τους διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ δημοσίους υπαλλήλους στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

-Ξέρω ότι στην πρώτη κυβέρνηση η αντίδραση ήταν ότι δεν μπορούμε να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους, δεν μπορούμε να μειώνουμε τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Άρα η εύκολη λύση ήταν να βάζουμε νέους φόρους –αλλά με τους νέους φόρους πνίγεις την ανάπτυξη...

Είναι η περιγραφή ενός μαζικού εγκλήματος που ξεκίνησε με φυσικούς αυτουργούς τούς κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου τούς οποίους διαδέχθηκαν οι επόμενοι serial killers που βρέθηκαν στη θέση τους.

Κανείς από τούς πρωθυπουργούς και τους αρμόδιους υπουργούς των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν τόλμησε να ακουμπήσει τους δημοσίους υπαλλήλους- αυτή την Ιερή Αγελάδα της μεταπολίτευσης: Τους διορισμένους κομματικούς στρατούς των κομματικών "Ισλάμ" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Και συνεχίζει ο κ. Προβόπουλος:
-Εμείς στην Τράπεζα της Ελλάδας στην αρχή είχαμε πει ότι το μείγμα ήταν λανθασμένο. Έλεγα ότι η προσαρμογή έπρεπε να έρθει κατά τα 2/3 από την μείωση των δαπανών και κατά 1/3 από την διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την φοροδιαφυγή. Αυτό ήταν ένα λάθος που το πληρώσαμε αρκετά ακριβά. Δυστυχώς η χώρα βρέθηκε χωρίς ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Ακόμα και τώρα φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ και τότε το παιχνίδι το παίρνει πάνω του ο άλλος...Όταν δεν παίρνεις πρωτοβουλίες, τότε ο άλλος μοιραία σού υπαγορεύει...


Σκεφθείτε: 4 χρόνια μετά κι ενώ έχει χυθεί τόσο αίμα εκατομμυρίων πολιτών-εριφίων το μόνο που απασχολεί και το σημερινό πολιτικό προσωπικό (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) είναι η (μη) εύρεση των 180, λες κι αν παραταθεί για μερικούς μήνες η θητεία αυτής της αμήχανης, αργόσυρτης και άβουλης, για μεταρρυθμίσεις και τομές κυβέρνησης, θα υπάρξει έκρηξη μεταρρυθμίσεων άμα τη εκλογή νέου Προέδρου.

Οταν αυτό που διαισθάνεται και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης στο πιο ακριτικό καφενείο της χώρας (η αίθουσα κλιματίζεται), έρχεται να επιβεβαιώσει ο πρώην Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, τότε η εθνική κατάληψη, η απόγνωση, το αίσθημα ναυτίας για το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι δικαιολογημένο.

-ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!
Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να οδηγήσει έναν λαό σε μαζικό χαρακίρι.
Αντίθετα οι πολιτικοί μας έχουν εκπονήσει ουκ ολίγα σχέδια για την προσωπική τους διάσωση: Εμφανίζονται έτοιμοι να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, αποφεύγουν με μαεστρία την Αναθεώρηση του Συντάγματος και κυρίως την κατάργηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, μετέρχονται κάθε μπαγαποντιάς για να εξασφαλίσουν οι μεν τους 180 και οι δε τους 121.

Για τέτοιου είδους σχέδια μικροπολιτικής, το εγχώριο πολιτικό σύστημα είναι μανούλες.
Οραμα για την διάσωση της χώρας δεν διαθέτει. Το γνωρίζαμε. Μας το επιβεβαίωσε και ο κ. Προβόπουλος.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για την Σφαγή των Αμνών από τους πολιτικούς ταγούς με την επικοινωνιακή βοήθεια μιας χούφτας μηντιαρχών.

ΟΤΑΝ ΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΑΠΕΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, κατοικούσε αρχικά σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό.
Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.

Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς», η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.

Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα- της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζει στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή. Το χειρότερό του είναι οι διαρροές στα ΜΜΕ γι αυτό και έκανε ολόκληρο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος Ζώη Τσώλη.

Ο ίδιος σε αραιά διαστήματα δέχεται να συναντήσει εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, ανθρώπους της αγοράς που λέμε και να κουβεντιάσει μαζί τους για τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ενσκήψει σαν τον τυφώνα  Sandy.
Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, ένα βράδι σε σπίτι της Φιλοθέης, ο Μπομπ Τρά έδωσε την δική του ανατριχιαστική μαρτυρία για το πως επιλέχθηκε το πετσόκομα μιθών και συντάξεων, μαζί με τα χυδαία χαράτσια που ακολούθησαν.

Η παράθεση των γεγονότων είναι σοκαριστική για το μέγεθος της ενοχής δύο εκ των πρωταγωνιστών της κόλασης που βιώνουμε. Των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
-Δώσαμε (η Τρόικα) 3 εναλλακτικές στον κ. Παπακωνσταντίνου-άρχισε να διηγείται ο Μπομπ Τρα. H πρώτη ήταν να απολυθούν άμεσα 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο Παπακωνσταντίνου που τον είχαμε στην άλλη άκρη του ακουστικού μας είπε «περιμένετε να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου». Ήμασταν στη γραμμή όταν μας μετέφερε την κάθετη άρνηση του τότε πρωθυπουργού, «με τίποτε, είναι ψηφοφόροι μας, αυτοί μας στηρίζουν». Η δεύτερη εναλλακτική ήταν να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση μια καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων. Κι αυτό το αρνήθηκε με το ίδιο επιχείρημα «αυτοί μας στηρίζουν». Η τρίτη και τελευταία εναλλακτική ήταν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. «Ναι αυτή είναι η καλύτερη λύση...Αυτό να κάνουμε...» μας απάντησαν ομόφωνα οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι συνομιλητές του πάγωσαν. Τον άκουγαν άφωνοι να διηγείται μέσα σε λίγα λεπτά την επιλογή του ολέθρου για έναν ολόκληρο λαό.
Δύο γόνοι πολιτικών οικογενειών, άψητοι και ανερμάτιστοι στην εξουσία, επέλεξαν με κριτήριο την διατήρηση του κρατικοδίαιτου κομματικού κράτους, των συμμοριών, του δημοσίου την πιο καταστροφική λύση για την χώρα.

Μας οδήγησαν αλυσοδεμένους στο Μνημόνιο για να μην διαταραχθεί το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της μεταπολίτευσης που βασίζεται στο κομματικό κράτος.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ