Μεταφέρεται και εκσυγχρονίζεται η αφετηρία των Αστικών Λεωφορείων (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 26 Απρ 2015 | Published in

Μεταφέρεται και εκσυγχρονίζεται η αφετηρία των Αστικών Λεωφορείων (ρεπορτάζ)
Ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Εργασίες με σκοπό τη μεταφορά της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων σε χώρο απέναντι από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Καστοριάς.

Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης την οποία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο τον π. Δεκέμβριο.

Με την ενέργεια αυτή ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται να υπάρχει αφετηρία μπροστά από σχολείο. Όταν αναλάβαμε η μεταφορά της αφετηρίας ήταν στις προτεραιότητές μας. Τον Σεπτέμβριο πέρασε το θέμα από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τον Δεκέμβριο πάρθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε μπει στην φάση της υλοποίησης. Από την άλλη βδομάδα θα γίνουν ο διαγραμμίσεις στον δρόμο και θα ξεκινήσει σταδιακή η μεταφορά όλης της αφετηρίας». Δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων-Πολεοδομίας-Κυκλοφοριακού Δημήτρης Κωτούλας.

Τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου, προβλέπεται η τοποθέτηση «έξυπνης στάσης» στην οποία θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί πίνακες όπου θα αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και άφιξης των αστικών λεωφορείων, ηλεκτρονικά εκδοτήρια εισιτηρίων , καθώς και infokiosk.

«Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Έχουμε στόχο να τοποθετήσουμε κι άλλες τέτοιες έξυπνες στάσεις σε Μαυροχώρι, Μανιάκοι, Μεσοποταμία και άλλες δυο ή τρεις σε περιοχές της Καστοριάς όπως Νοσοκομείο, Χλόη. Θα δούμε σε συνεργασία με τον πρόεδρο των αστικών και το συμβούλιο τους που έχει περισσότερο κόσμο και που χρειάζεται να μπούνε». Σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 15νθημερο.


Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ