ΒΟΥΛΗ:Άδωνις σε Διαμαντόπουλο: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;

Posted by : Mr. Blog | 23 Απρ 2015 | Published in

ΒΟΥΛΗ:Άδωνις σε Διαμαντόπουλο: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
«Καλά τα έλεγε ο Πανούσης όταν είπε ποιοι ψηφίζουν τέτοιους βουλευτές»


Χαμός επικράτησε στη Βουλή κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εισηγήθηκε στην επιτροπή να γίνει η συζήτηση σε μία μόνο συνεδρίαση, αντί για τέσσερις που προβλέπονται, πριν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας πως επί της διαδικασίας αποφασίζουν οι βουλευτές και όχι ένας «εξωκοινοβουλευτικός υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.
«Εχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή», ακούστηκε να λέει προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, φώναξε προς τον αναπληρωτή υπουργό να καθίσει κάτω.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να κάνει λόγο για τον «αθλιότερο χουλιγκανισμό» από την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης και με αποτέλεσμα να διακοπεί δύο φορές η συνεδρίαση.

Ο διάλογος:

Λοβέρδος: Πρέπει να τοποθετηθούμε επι της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στη Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θελετε εδώ;

Μάρδας: Θα ειχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος: Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος: Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλα δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

ΦΩΝΕΣ

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε… δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κ. Μάρδα

Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που εχει συμβεί. Διακόπτουμε ια πέντε λεπτα, να ηρεμήσετε

Μετά τη διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας, ο Ανδρεας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει “αυτό το κατοικίδιο ζώο”, χωρίς να είναι σαφές σε ποιον αναφερόταν, ενώ ακούστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως δεκανίκι. Αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης φώναζε τον Β. Διαμαντόπουλου «τρομοκράτη» και άλλοι βουλευτές «καλά τα έλεγε ο Πανούσης όταν είπε ποιοι ψηφίζουν τέτοιους βουλευτές».



thestival.gr