«ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ.ΔΟΥΜΑ:ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΤΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΜΕ ΔΟΛΑΡΙΑ

Posted by : Mr. Blog | 16 Δεκ 2014 | Published in

«ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ.ΔΟΥΜΑ:ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΤΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΜΕ ΔΟΛΑΡΙΑ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Χθες το ρούβλι κατρακύλησε σε επίπεδα ρεκόρ.Η πτώση του νομίσματος σχετίζεται με τη μείωση της τιμής του πετρελαίου που είναι από τα κύρια εξαγώγιμα προιόντα της Ρωσίας. Σήμερα το βαρέλι του αργού Brent αξίζει λιγότερο από 60$. Απαισιόδοξες προβλέψεις για την ρωσική οικονομία: κάποιοι λένε θα συρρικνωθεί κατά περίπου 5% του χρόνου. (economist )

«Τα άτομα σπεύδουν να αγοράσουν νομίσματα.Στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα χάσουν.Δεν πρέπει ποτέ σε περίοδο κρίσης να περνάμε από το ένα νόμiσμα στο άλλο.Οι ίδιοι οι επαγγελματίες απέχουν.Το να πέφτεις πάνω στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και ν΄αναζητάς να αλλάξεις τα ρούβλια με δολάρια αυτό είναι απώλεια οικονομιών. Αυτή τη στιγμή το πρωταρχικό είναι να μην ενσπείρουμε τον πανικό στη χώρα » δήλωσε ο Andreï Makarov επικεφαλής της Douma για τον προυπολογισμό και την φορολογία.

.Το ρούβλι γνώρισε στις 15 Δεκεμβρίου μια «Μαύρη Δευτέρα».Το ρωσικό νόμισμα γνώρισε την πιο δυνατή πτώση του μετά το 1998. Το δολάριο έφτασε κοντά στα 64 ρούβλια και το ευρώ στα 79 ρούβλια. Τα μεσάνυχτα η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα πήρε ένα δραστικό μέτρο για να ανακόψει την υποτίμηση.Προχώρησε στην αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες και την έφερε στο 17%.

Το ρωσικό νόμισμα όσο και το Χρηματιστήριο της Μόσχας άγγιξαν εκ νέου πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών στο πλαίσιο της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των φόβων για νέες τιμωρίες δυτικού τύπου κατά της Μόσχας λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Έπειτα από την αρχή της χρονιάς το ρούβλι έχασε το 42% της αξίας του σε σχέση με το ευρωπαικό νόμισμα και ένα 49% με το πράσινο νόμισμα.(ria novosti)

dimpenews.com