ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΛΟΓΟ

Posted by : Mr. Blog | 25 Ιουλ 2014 | Published in

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!!!
ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!
Καταλαβαίνουμε ότι τα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς στην Καστοριά μετά τις συγχωνεύσεις έγιναν πολλά. Καταλαβαίνουμε ότι το κατάστημα της πρώην Αγροτικής στην πλατεία Δαβάκη επειδή είναι ιδιόκτητο έπρεπε να μείνει ανοικτό. Από εκεί και πέρα όμως καθίσταται εντελώς ανεξήγητη η απόφαση των κεντρικών της Πειραιώς να κλείσει το
 υποκατάστημα της Λεωφόρου των Κύκνων και να αφήσει ανέγγιχτα όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στον επιβαρυμένο από αυξημένο κυκλοφοριακό, έλλειψη πάρκινγκ και δυσπρόσιτο λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου (ανηφόρες, κατηφόρες και στενά) πυρήνα της πόλης.

Και να φανταστεί κανείς ότι όλα τα εναπομείναντα καταστήματα βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους σε έναν στενό δακτύλιο του κέντρου της πόλης. Οπότε με ποια λογική αφήσανε τρία καταστήματα κοντά το ένα στο άλλο - στο δυσπρόσιτο κέντρο, και κλείνουν το πιο άνετο και το πιο βολικό που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης - δίπλα στα lidl και έχει δική του επιτυχημένη ταυτότητα και χώρο?

Για ποιον λόγο κλείνουν το μοναδικό κατάστημα που διαθέτει ΑΤΜ που δέχεται on line κατάθεση ρευστού όλο το 24ωρο με δυνατότητα να καταθέτεις άμεσα λεφτά και μετά με e banking να κάνεις τη συναλλαγή σου online όποια ώρα σου χρειαστεί και όχι με φάκελλο, που πρέπει να περάσει η μέρα να ανοιχτεί ο φάκελλος και μετά να μπουν στον λογαριασμό σου τα χρήματα? Ακόμη κι αν μεταφερθεί αυτό το μηχάνημα στην πρώην Αγροτική δεν καταλαβαίνουμε γιατί να χαθεί η εύκολη πρόσβαση της Κύκνων και να τρέχει κάποιος στην πλατεία Δαβάκη κυνηγημένος από την τροχαία για παράνομη στάση και στάθμευση!Απίστευτο!


Δεν είναι λίγοι οι πελάτες που μόλις πληροφορήθηκαν την παύση λειτουργίας που επίκειται σε μια εβδομάδα, εξεπλάγησαν αρνητικά και με κάθε τρόπο εξέφρασαν δυσφορία και διαμαρτυρία. «Είναι το πιο βολικό κατάστημα και μας το κλείνουν γιατί?» αναφέρουν πολλοί σε σχετικά πηγαδάκια.

Η πόλη χρειάζεται ανάσα από το κυκλοφοριακό και μάλιστα οι συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς θέλουν την απομάκρυνση από το κέντρο πολλών παραγόντων που δημιουργούν συμφόρηση και επιβάρυνση της καθημερινότητας.  Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται πολλοί φορείς πχ για την απομάκρυνση των υπεραστικών ΚΤΕΛ που βέβαια είναι μεγάλο θέμα αλλά παρ ότι αποτελεί μια παγιωμένη κατάσταση,  οι σκέψεις για μεταφορά είναι πάντα στο μυαλό των τοπικών ιθυνόντων αλλά και του απλού κόσμου.

Δηλαδή ενώ εδώ έχουμε ήδη ανάλογα προβλήματα και πάμε να τα λύσουμε, η τράπεζα Πειραιώς με αυτή την κίνηση λειτουργεί ως ενισχυτής και δημιουργός παρόμοιων προβλημάτων χωρίς καμία λογική.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα όχι μόνο λίγο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε ότι αφορά σε κίνηση πελατών, αλλά αν κρίνει κανείς (μικρή πόλη είμαστε όλοι γνωρίζουμε) πρέπει να κατατάσσεται στα κορυφαία της Καστοριάς.  Πως λοιπόν αποφασίζουν οι φωστήρες υπάλληλοι που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα κληθούν να απολογηθούν από τους ανωτέρους τους οι οποίοι θα παρακολουθούν δυσαρεστημένοι το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής απόφασης που πάρθηκε ελαφρά τη καρδία?  Πως αποφασίζουν το κλείσιμο ενός από τα πιο «βολικά» για τους πελάτες και κερδοφόρα - φανταζόμαστε,  καταστήματα της τράπεζας?

Αξίζει να τονίσουμε και κάτι άλλο. Τα καταστήματα που μένουν στην πόλη της Καστοριάς είναι το ιδιόκτητο της πρώην Αγροτικής,  το κατάστημα στο παζάρι (δίπλα στο Ταχ.Ταμιευτήριο) και εκείνο στο φανάρι που κάνει πολύ κόσμο να υποφέρει λόγο τρομερής κίνησης, έλλειψης πάρκινγκ, και μικρού μεγέθους χώρων όπου θα αναγκάζονται να στοιβάζονται και να στριμώχνονται σαν τα ζώα οι πελάτες επειδή έτσι γουστάρανε κάποιοι στην Αθήνα!

Τέλος να αναφέρουμε ότι στο ιδιόκτητο κατάστημα της πρώην Αγροτικής αναγκάζονται να ταλαιπωρηθούν 100αδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι για να εισπράξουν την σύνταξη τους αναγκάζονται να ανεβούν τον γολγοθά της 3ης Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να φτάσουν στο υποκατάστημα.

Απ ότι γνωρίζουμε η απόφαση είναι τελική. Εκείνο που σίγουρα αντιλαμβανόμαστε είναι ότι στα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποιοι αποφασίζοντας για μας χωρίς εμάς, θα προσθέσουν κι άλλα. Του χρόνου όμως τον ίδιο καιρό θα θέλαμε να απευθύνουμε ερώτηση στους υπεύθυνους της τράπεζας έτσι ώστε να δούμε όλοι τότε τι απέφερε στους πελάτες αλλά και στην τράπεζα η τουλάχιστον επιπόλαιη (δεν θα επεκταθούμε άλλο) αυτή απόφαση.

Του χρόνου λοιπόν τα συγκεκριμένα golden boys της Πειραιώς είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Το κακό όμως θα έχει γίνει και θα ναι μη αναστρέψιμο...