ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΖΑΡΙ

Posted by : Mr. Blog | 3 Ιουλ 2014 | Published in

Ως κάτοικοι της ιστορικής γειτονιάς του ΑΠΟΖΑΡΙ ,γνωρίζουμε καλά και εκτιμούμε την αξία κάθε παλιού αρχοντόσπιτου που έχει απομείνει ,και όχι μόνο την ιστορική- αρχιτεκτονική αξία, αλλά και συναισθηματική αξία που έχουν αυτά τα σπίτια, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ανθρώπους, δοξασίες και αναμνήσεις… 

‘Όταν όμως η φθορά αυτών των σπιτιών έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ,ώστε να μην υπάρχουν ενδεχόμενα διόρθωσης – διάσωσης και πόσο μάλλον όταν απειλούνται πραγματικά ζωές συμπολιτών μας, οι αποφάσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες. Μιλάμε για το υπ’ αριθμόν 54; οίκημα ( απ ’όσο γνωρίζουμε Σαπουντζή και κληρονόμων) επί της οδού Χριστοπούλου με Αμύντα , η κατάσταση του οποίου είναι τραγικότατη.

 Τονίζουμε ότι η λήψη αποφάσεων πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί καθημερινά πέφτουν κομμάτια τοιχοποιίας (τσατμάς) καθώς και κεραμίδια και είναι θαύμα που ακόμα δεν έχουμε κάποιο θύμα. 

Επίσης να σημειωθεί ότι είναι καθημερινό πέρασμα πολιτών και παιδιών καθώς η Χριστοπούλου είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει άλλη διέλευση για τα σπίτια από Χριστοπούλου 52 έως Χριστοπούλου 119.

 Η αναζήτηση κληρονόμων έπεσε στο κενό, γιατί πέραν του διψήφιου αριθμού κληρονόμων, αρκετοί δεν βρίσκονται εν ζωή και η πλειοψηφία των υπολοίπων, ζουν στο εξωτερικό ή εκτός Καστοριάς.
 
Μετά από τις προσπάθειες του πολιτιστικού- εξωραϊστικού συλλόγου ΑΠΟΖΑΡΙ που δεν καρποφόρησαν, επανερχόμαστε σαν απλοί πολίτες και ως ύστατη προσπάθεια ,σας παραθέτουμε τις υπογραφές μας ,ελπίζοντας να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση, αλλά και σε περίπτωση ατυχήματος καθιστούμε κάθε αρμόδια αρχή υπεύθυνη. 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
Εκπρόσωπος των κατοίκων