Όχι μόνο εκεί πρώτοι! (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Posted by : Mr. Blog | 8 Φεβ 2014 | Published in

Όχι μόνο εκεί πρώτοι! (του Βασίλη Κωνσταντίνου)
Οι Έλληνες αθλητές μας έδωσαν μεγάλη χαρά με την παρουσία τους . Επικεφαλής μιας πανέμορφης τελετής. Πρώτοι στο στάδιο με την σημαία μας να κυματίζει μας έκαναν έστω και για λίγο περήφανους .
Αυτή η πρωτιά των Ολυμπιακών αγώνων πιστεύω να μείνει. Μας αξίζει. Είναι όμως πρωτιά που ανήκει στους προγόνους μας
στην ιστορία μας.. Εμείς τρομάρα μας , έχουμε πρωτιές ουκ ολίγες .Μόνο που είναι από την ανάποδη!
Το πνεύμα όμως αυτό, του πρώτου τιμώμενου και άρα των ιδιαιτέρων υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιστορία μας αντί να γίνει κίνητρο για δημιουργία, σχεδιασμό δουλειά επιμονή, γίνεται αντικείμενο γραφικών, φαντασιόπληκτων που το εκμεταλλεύονται αδιάντροπα. Το πιάνουν κοινώς στα στόματά τους και το μαγαρίζουν πολλοί γραφικοί.
Έτσι το απαξιώνουν ,καλύτερα το βρωμίζουν !

Το «Είμαστε ξεχωριστό έθνος, μας ζηλεύουν όλοι, συνωμοτούν όλοι εναντίον μας ,όλοι μας υπονομεύουν φταίνε οι σιωνιστές κλπ» χρησιμοποιείται άκομψα χοντροκομμένα σαν δικαιολογία για την σημερινή μας απόσταση από τους πρώτους . Από τους καλύτερους . Φυσικά δεν είναι δυνατόν είμαστε πρώτοι στα χειμερινά σπορ αλλά γιατί όχι σε άλλους τομείς;
Γιατί όχι αυτό να δώσει κίνητρο σ΄ όλους μας να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για να είμαστε αχ όχι πρώτοι σε αξιόλογη θέση . ΄Ε ,να δικαιολογήσουμε την φήμη μας βρε αδελφέ!