ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΓΟΥΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Posted by : Mr. Blog | 29 Ιαν 2014 | Published in


Μετά τα μαχαιρώματα και τις εκφοβιστικές ριπές καλάσνικοφ σε βιτρίνες Καστοριανών γουναράδων, χθες είχαμε ένα νέο ανησυχητικό κρούσμα.
Καστοριανή επιχείρηση ενδιαφέρθηκε να ανοίξει νέο κατάστημα πώλησης γουναρικών
στην Χερσόνησο Ηρακλείου.

Υπεύθυνος της εταιρίας επισκέφθηκε το νησί και με συνοπτικές διαδικασίες αφού εντόπισε μετά από έρευνα το κατάστημα που πληρούσε τις προδιαγραφές, προχώρησε στα συμβόλαια και ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες έτσι ώστε να ετοιμαστεί η βιτρίνα για την ερχόμενη σεζόν.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τα τηλεφωνήματα του όταν είδε κλήση στο κινητό του από άγνωστο αριθμό. Ωστόσο δεν ήταν ανώνυμος ο καλών ο οποίος μπήκε άμεσα στο ψητό:

«Είσαι ο τάδε? Θα σε σκοτώσω, θα σε διαλύσω, θα σου βάλω βόμβα και θα στα κάνω ....»

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να γράφουμε τις ακριβείς φράσεις που άκουσε ο Καστοριανός. Ένα ήταν το νόημα. Με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του επιχειρηματία, της οικογένειας και των συνεργατών του, ο... κύριος που μιλούσε γνωστοποιώντας το όνομα του στον άφωνο γουναρά, απαιτούσε την άμεση παραίτηση  από την πρόθεση του να λειτουργήσει κατάστημα πώλησης γουναρικών στην περιοχή.

Συνεχίζει και μετά τις συστάσεις της αστυνομίας-«Όποιος περάσει το πεζοδρόμιο θα τον μαχαιρώσω»!
Το εκπληκτικό είναι ότι παρ ότι μετά την αναφορά του συμβάντος,  η αστυνομία προέβη σε συστάσεις στον θρασύ Κρητικό εκείνος συνέχισε και συνεχίζει ακόμη και αυτή την στιγμή  να απειλεί όποιον περάσει το πεζοδρόμιο που οδηγεί στο κατάστημα που ενοικίασε ο Καστοριανός επιχειρηματίας. Οι απειλές εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση. Ασφαλιστές, αρχιτέκτονες, εργάτες, ιδιοκτήτες, μεσίτες και όποιος προσπαθήσει να πλησιάσει το κατάστημα γίνεται δέκτης πρωτοφανών απειλών. Στο σημείο αυτό αναρωτιόμαστε βέβαια το κατα πόσο σοβαρά έχει πάρει το θέμα η αστυνομία της περιοχής και πως μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Τι συμβαίνει όμως και έχουμε τέτοια επεισόδια στην συγκεκριμένη περιοχή?
Ο...σύντεκνος που απειλούσε τηλεφωνικά τον σοβαρό Καστοριανό επιχειρηματία δεν είναι τυχαίος. Μετά το τηλεφώνημα, ο γουναράς επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία στην Καστοριά. Ανέφερε το συμβάν και ξεκίνησε μια πρωταρχική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο Κρητικός με τις απειλές, έχει ενδιαφέρον παρελθόν άσχετο αρχικά με τη γούνα αλλά όταν το παρελθόν του αυτό του δημιούργησε «προβλήματα» εκείνος αποκλεισμένος και με κομμένα φτερά από τις προγενέστερες δραστηριότητες του έστρεψε το ενδιαφέρον του σε ένα άλλο επικερδές και εύκολο αντικείμενο: Τη γούνα.

Κατάφερε και έπεισε αρκετούς Καστοριανούς γουναράδες να του δώσουν παρακαταθήκη.

Τώρα το κατα πόσο πληρώνονται ή θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι παρακαθήκες που δίνονται ελαφρά τη καρδία στον χολυγουντιανό star της Κρήτης είναι ένα άλλο θέμα.
'Ενα θέμα που όμως πρέπει να απασχολήσει γενικότερα την Καστοριά και τους ανθρώπους της γούνας γιατί η αρχική άγνοια, η σπουδή να ανοιχτούμε σε διάφορες αγορές αλλά η επιχειρηματική και γενική αφέλεια κάποιων, μπορεί να αποδειχτεί μοιραία για την πλειοψηφία του κλάδου και μάλιστα με τρόπους που θυμίζουν γκαγκστερική ταινία.

Είναι δυνατόν να σκορπιζόμαστε σε όλον τον πλανήτη, να επενδύουμε χρόνο, χρήμα, εργασία και άγχος, να περνάμε δια πυρός και σιδήρου από τις διάφορες ασταθείς και ιδιότροπες αγορές και να βρίσκουμε Κρητικούς νονούς μπροστά μας επειδή εμείς τους ανοίξαμε την όρεξη με τις επιεικώς αφελείς πρακτικές μας?   

Θα μπορέσετε ποτέ κυρίες και κύριοι να πάρετε τα λεφτά που σας οφείλει ένας τσαμπουκάς που ξεβράστηκε από ύποπτους σκοτεινούς κόσμους και εσείς τον περιμαζέψατε στο σπιτικό σας δίνοντας του παρακαταθήκη εμπόρευμα 100αδων χιλιάδων ευρώ? Και να μετά τα κανόνια να οι αλυσιδωτές επιπτώσεις από τον έναν στον άλλον κρίκο των συγκοινωνούντων δοχείων της γούνας.

Καλό είναι να αφυπνιστούμε και να προστατέψουμε με τις αποφάσεις μας, τις πράξεις μας τις επιλογές συνεργατών μας και τη συνδρομή του νόμου αυτό που με κόπο έχουμε αποκτήσει έως σήμερα. Η γούνα χαρακτηρίζεται δίκαια Καστοριανό-Σιατιστινό προιόν αλλά θέλει και κάτι περισσότερο από πωλήσεις. Χρειάζεται διορατικότητα για να μην την πατήσουμε. Απαιτείται προσεκτική επιλογή πρακτικών που μπορεί αν δεν είναι οι κατάλληλες αντί να φέρουν το επιθυμητό κέρδος να φέρουν τη μελλοντική καταστροφή. 

Οι φορείς
Ο παθών,  δέκτης των απειλών  εκτός από την αστυνομία επικοινώνησε και με έναν από τους συλλογικούς φορείς του κλάδου. Ενημέρωσε τους υπεύθυνους και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση του συμβουλίου προς την κατεύθυνση λήψης αναγκαίων μέτρων και δράσεων για την  εξάλειψη τέτοιων συμβάντων στο μέλλον. 

Ας ελπίσουμε ότι κατάλαβαν όλοι ότι όταν απειλείται ένας γουναράς, απειλείται η γούνα γενικότερα στην Ελλάδα. Αν το καταλάβουμε αυτό, θα ναι μια καλή αρχή.