Ο Καστοριανός καπετάνιος, Θεόφιλος Πουλιόπουλος, πρωταγωνιστής στη διάσωση ναυαγού!

Posted by : Mr. Blog | 11 Ιουλ 2013 | Published in

Ο Καστοριανός καπετάνιος, Θεόφιλος Πουλιόπουλος, πρωταγωνιστής στη διάσωση ναυαγού!
Καλά κρατεί η παράδοση των διασώσεων για την Aegean Speed Lines και τα Speedrunner, αφού χθες κατέγραψαν την τρίτη κατά σειρά επιχείρηση επιτυχούς διάσωσης τους.

Οι δύο από τις τρεις αυτές επιχειρήσεις έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και στο Αιγαίο και η τρίτη στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Λιβύη.
Το τελευταίο περιστατικό επιτυχούς διάσωσης ναυαγού της Aegean Speed Lines σημειώθηκε χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του Speedrunner III από τις Δυτικές Κυκλάδες προς τον Πειραιά, μεταξύ Κύθνου και Τζιάς.
Όπως ανέφερε ο Πλοίαρχος του Speedrunner III καπετάν Θεόφιλος Πουλιόπουλος στο TheSeaNation, «είχαν ενημερωθεί από νωρίς ότι αγνοούνταν ξένος υπήκοος με μικρό φουσκωτό σκάφος στην περιοχή», στην οποία έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.
«Λόγω του καιρού», είπε ο κ. Πουλιόπουλος, «ακολούθησα άλλη πορεία πέρα από τη συνηθισμένη για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες μας και γύρω στις 13.30 το μεσημέρι και ενώ πλέαμε μεταξύ Κύθνου και Τζιάς βρεθήκαμε κυριολεκτικά μπροστά στο μικρό φουσκωτό σκάφος, σε ένα σημείο που βρίσκονταν πολύ μακριά από εκεί που το έψαχναν τις τελευταίες έξι – εφτά ώρες.
Ο πλοίαρχος, cpt Θεόφιλος Πουλιόπουλος
Κρατήσαμε τις μηχανές και κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε με τον όγκο μας να φυλάξουμε το μικρό φουσκωτό και τον έναν επιβαίνοντα σε αυτό από τον καιρό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μας το πλήρωμα του Super Puma που τον αναζητούσε και μας έδωσε οδηγίες ώστε να ετοιμάσουμε τον χώρο για την περισυλλογή του. Κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και τελικά το Super Puma έφτασε στο σημείο και περισυνέλλεξε τον ναυαγό από τον αέρα.
Τέλος καλό, όλα καλά για τον άνθρωπο, που είχε την τύχη να πέσει πάνω μας. Κυριολεκτικά πάνω μας», κατέληξε ο καπετάν Θεόφιλος.
ΑΝΤΕΝΝΕΣ