ΠΑΣ Φλώρινα – Καστοριά 0-2 (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο)

Posted by : Mr. Blog | 27 Μαΐ 2013 | Published in

ΠΑΣ Φλώρινα – Καστοριά 0-2 (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή το “κανόνι” του συλλόγου, τον Στάθη Αλεξανδρίδη, η Καστοριά είχε ένα ήσυχο απόγευμα μέσα στην Φλώρινα και επικράτησε
δίκαια με σκορ 0-2 του τοπικού ΠΑΣ, κάνοντας με αυτό τον τρόπο, άλλο ένα βήμα ως προς την άνοδο που οδηγεί στη Γ’ Εθνική – Ερασιτεχνική.





“Ονειρικό” ξεκίνημα για τους “γουναράδες”



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Καστοριά ξεκίνησε ονειρικά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 1’, με πλασέ του Στάθη Αλεξανδρίδη, ο οποίος δέχθηκε ωραία πάσα του Αντωνόπουλου. Στη συνέχεια του αγώνα το “σφυροκόπημα” της Καστοριάς έγινε πιο έντονο, στα καρέ του Στόικου και στο 16’ ο Αντωνόπουλος, που ήταν πάντα μέσα στις φάσεις, “έσπασε” ωραία τη μπάλα στον Αλεξανδρίδη, με τον “κίλερ” του ιστορικού σωματείου να εξαπολύει έναν δυνατό “κεραυνό”, όμως, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της Φλώρινας.


Δεν έγινε όμως το ίδιο και στο 28’ , όταν ο Μίμης Παπαδόπουλος, που πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα της Καστοριάς στα μπαράζ ανόδου, έδωσε πάσα “πάρε-βάλε” στον Αλεξανδρίδη, με τον επιθετικό της Καστοριάς να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας μας (0-2) και να ξεσηκώνει πάγκο και κερκίδα. Προηγούμενα, στο 20΄ο Ρωμαίος σούταρε από αριστερά και ο τερματοφύλακας Μουρζίδης μπλόκαρε την μπάλα. Η καθολική υπεροχή πάντως του συγκροτήματος του κ. Νίκου Γατόπουλου (2η φορά στον πάγκο) ήταν εμφανής και ο Αλεξανδρίδης, που βρέθηκε σε “δαιμονιώδη” ημέρα είχε δυνατό σουτ στο 44΄, όμως ο τερματοφύλακας Στόικος απέκρουσε σε κόρνερ.
.


Κακό παιχνίδι στο β’ ημίχρονο –έπεσε αισθητά ο ρυθμός


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός, από πλευράς Καστοριάς, έπεσε αισθητά, για κάποιον περίεργο λόγο, με τους γηπεδούχους να ανεβάσουν στροφές, να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Νίκου Μουρζίδη, που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος θεατής του γηπέδου. Στο 54’ δυνατό σουτ του Ρωμαίου, από καλή θέση, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μουρζίδη. Πάντως, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για γκολ του Γυφτόπουλου στο 57’ λεπτό, αλλά ο δεύτερος βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο ότι πέρα από την φάση του Γυφτόπουλου καλή φάση για την Καστοριά έγινε στο 80’ λεπτό της αναμέτρησης πάλι με τον Αλεξανδρίδη, αλλά ήταν ημιτελής. Στο 84’ ο Αλεξανδρίδης έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στο κενό χώρο και ο επερχόμενος Μηχιτσόπουλος σούταρε δυνατά και ο τερματοφύλακας Στόϊκος απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ.


Στην συνέχεια ο Νίκος Γατόπουλος αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ομάδα βγάζοντας από το παιχνίδι τον Πέτρο Τερέζιου και τον Θάνο Μπορόζη, ρίχνοντας στη “μάχη” τους Διονύση Λίτσκα και Δημήτρη Μιχιτσόπουλο. Πάντως στο φόβο κόκκινης κάρτας στο 89’ (δέχθηκε την κίτρινη κάρτα ο Αλεξανδρίδης), το τεχνικό τιμ απέσυρε τον παίκτη, για να τον προφυλάξει ενόψει του αγώνα “φωτιά” στην Άρδασσα και δίνοντας μερικά λεπτά στον Θεοφάνη Τήλιο. Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά βρήκε την Καστοριά να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη και να παραμένει στο “ρετιρέ” του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς, έναντι 12 του Μέγα Αλέξανδρου Άρδασσας, που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 0-4 στο σπίτι της Δεσκάτης.


Τώρα οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν την ερχόμενη Κυριακή στην Πτολεμαϊδα για να διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην Γ’ Εθνική – Ερασιτεχνική. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας θα παίξει για τρία αποτελέσματα: Πρωτίστως για τη νίκη, ύστερα για την ισοπαλία και τέλος αν χάσει, πρέπει να χάσει με λιγότερο από 2 γκολ!!!
Άριστη η διαιτησία του κ. Φωτιά Βασίλειου και των βοηθών του που δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα, κ.κ. Δεμερτζή Χρήστου και Αποστολούδα Αλέξανδρου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βρουσουκίδης, Δημήτρης Νατσούλης, Ηλίας Βίτκας

Φωτό: Ηλίας Βίτκας
www.kastoria-fc.com