Η συναυλία από τους “Schlechinger Alphornblaser” στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κλεισούρα (ρεπορτάζ – μεγάλο video)

Posted by : Mr. Blog | 14 Απρ 2013 | Published in


Ξεκίνησαν χθες Σάββατο το απόγευμα οι εκδηλώσεις μνήμης των 280 Μαρτύρων-Ηρώων Κλεισουριωτών, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944 


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια συναυλία στην πλατεία της Κλεισούρας από το Μουσικό Σχήμα της Βαυαρίας “Schlechinger Alphornblaser”, το οποίο ήρθε με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Καστοριάς μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο που έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Καστοριάς όσον αφορά την χρηματοδότηση ύψους 12,000 ευρώ για την αποκατάσταση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Κλεισούρας το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο Ολοκαυτώματος της Κλεισούρας, ενώ ο κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier δεσμεύτηκε στο μέλλον και για άλλες δράσεις στην περιοχή με χρηματοδότηση του Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα έγιναν και οι ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων και από τον Σύλλογο της Κλεισούρας προς τον Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και από το Μουσικό Σχήμα της Βαυαρίας προς τον Δήμο Καστοριάς και τον Σύλλογο της Κλεισούρας, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε στο κοινό πολλά τοπικά εδέσματα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή.

ΣΕΝΤΡΑ