ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών

Posted by : Mr. Blog | 25 Απρ 2013 | Published in



 Συνήλθε σε συνεδρίαση στις 24-4-2013, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη και υπό την προεδρία του, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Καστοριάς, με θέμα << Λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών
Πυρκαγιών >>.

    Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της 15η Ταξιαρχίας, της Δ/νσης Δασών Καστοριάς, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

     Ο Δήμαρχος τόνισε πως όλοι πρέπει να δίνουμε σημασία στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή ενέργεια για συντονισμό και ενημέρωση, ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αποφυγή αυτών.

  Επίσης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου Καστοριάς, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των πολιτών.

   Στη συνέχεια επισήμανε πως απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την προστασία των πολιτών και της περιοχής σε περιπτώσεις πυρκαγιών κατά την διάρκεια της θερινής  περιόδου.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής  συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα συζητήθηκαν βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στις υποδομές καθώς και συμπληρωματικά μέτρα ώστε Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δ/νση Δασών, και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

    Τέλος ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών και   των Φορέων διαβεβαιώνοντάς τους ότι με την συνεργασία όλων θα διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.