ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων

Posted by : Mr. Blog | 15 Μαρ 2013 | Published in


Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων  Στράτος Σιμόπουλος προκειμένου να δει από
κοντά την εξέλιξη  του έργου  του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, «Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή».

Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός  Γραμματέας επισκέφτηκε  το εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας (κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ  &  ΑΒΑΞ)  στην Ιεροπηγή και συνομίλησε με εκπροσώπους της για την πορεία του, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη σε τμήματα του. Παρών ήταν επίσης η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος

Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, τόσο για την περιοχή μας όσο και για ολόκληρη τη Χώρα καθώς αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών,  που η ολοκλήρωση του θα οδηγήσει στην ασφαλή  σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας. 

Το έργο χρηματοδοτείται από τα τομεακά προγράμματα (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και εκτελείται με την επίβλεψη της  «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ ΑΕ».


Μετά την ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών η κ. Αντωνίου δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ολοκληρώνει τον Κάθετο Άξονα Σιάτιστα - Ιεροπηγή -Κρυσταλλοπηγή, ο οποίος θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας όσο και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Καστοριάς αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκεκριμένου Κάθετου Άξονα αναδεικνύει κάτι που έχω τονίσει πολλές φορές, ότι ο τόπος μας δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή της πατρίδας μας».