Κεφαλογιάννης και Ιωαννίδης έδωσαν άφεση αμαρτιών στον Κασιδιάρη

Posted by : Αιρετικός | 13 Μαρ 2013 | Published in


Τρία στελέχη της ΝΔ, ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός για θέματα αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας ήταν τα τρία «όχι» στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι παρά το ψηφοδέλτιο η ψηφοφορία επί των άρσεων ασυλίας δεν είναι μυστική αφού ο βουλευτής εκτός από το τι ψηφίζει γράφει στο ψηφοδέλτιο και το ονοματεπώνυμό του.

Παντως ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογγιάνης μιλώντας σε δημοσιογράφους αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο υποστηρίζοντας ότι «το έκανα για να δώσωτην ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Επίσης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» για την άρση της ασυλίας τόσο του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου. Οπως εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους,ψήφισε και για τις δύο υποθέσεις παρών καθώς ήρθε αργά στην Ολομέλεια και δεν ήξερες λεπτομέρειες.

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε πάντως υπέρ της άρσης της ασυλίας τόσο του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και του Μιχάλη Ταμήλου για την υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ δημοτικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα επί των ημερών του στο δήμο.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να ξεκαθαρίσει το θέμα και επισήμανε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν συγχωνευθεί πλέον και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί.

http://www.iefimerida.gr/