Χρωστά 21,657 ευρώ κάθε Έλληνας, ακόμη κι αν δεν έχει πάρει δάνειο!

Posted by : Αιρετικός | 26 Μαρ 2013 | Published in


Ακόμη και οι Έλληνες που δεν έχουν πάρει δάνειο από τις τράπεζες χρωστούν 21.657 ο καθένας στους δανειστές της χώρας, για την ως τώρα διάσωση της οικονομίας!

Το ασύλληπτο αυτό νούμερο προκύπτει από έρευνα του Economist, που παρουσιάζει τα ποσά που χρωστούν οι Έλληνες, οι Κύπριοι αλλά και οι πολίτες των άλλων τριών χωρών που ζουν υπό καθεστώς Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον Economist, λοιπόν, κάθε Έλληνας χρωστάει στους δανειστές 21.657 ευρώ, κάθε Ιρλανδός 14.989, κάθε Κύπριος 12.500, κάθε Πορτογάλος 7.306 και κάθε Ισπανός 2.170 ευρώ.

Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται με αφορμή το πακέτο διάσωσηςγια την Κύπρο -το πέμπτο στη ζώνη του ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια- αναφέρεται ότι «τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στο νησί, είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας».

Όπως επισημαίνεται, μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δισ ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ενώ τονίζεται ότι «η συμφωνία με την Κύπρο είναι η πρώτη κατά την οποία επιβάλλεται φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις της χώρας».

http://www.aixmi.gr/