Η δενδροκομία στο επίκεντρο ημερίδας για γεωπόνους στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 9 Φεβ 2013 | Published in


«Το νέο περιβάλλον στη Δενδροκομία», ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν στο Ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA, η εταιρεία Syngenta Hellas σε συνεργασία με τη Novarcert στις 26-27 Ιανουαρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γεωτεχνικοί από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις
των Νομών Ημαθίας και Πέλλας αλλά και από την περιοχή της Καστοριάς.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γεωπόνος της Syngenta Hellas κ. Γκιουλμπασάνης Αντώνιος όπου απεύθυνε χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθως το λόγο έλαβε ο Τεχνικός Διευθυντής της Novacert κ. Ευαγγελόπουλος Ιωάννης ο οποίος παρουσίασε τις νέες τάσεις που επικρατούν στον πρωτογενή τομέα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για μείωση του κόστους παραγωγής με τη χρήση νέων τεχνολογιών, για εμμονή στην ποιότητα, καθώς και στην προβολή και προώθηση των προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Στη συνέχεια, οι γεωπόνοι της Syngenta Hellas κ. Μυτιλέκας Νίκος και Χατζηθεοδώρου Απόστολος ανέπτυξαν τα υπόλοιπα θέματα της συνάντησης, που αφορούσαν την παρουσία της εταιρείας στην παγκόσμια και στην Ελληνική αγορά, καθώς επίσης παρουσίασαν το χαρτοφυλάκιο με τα προϊόντα της εταιρείας για τις καλλιέργειες των Πυρηνοκάρπων και των Μηλοειδών για το καλλιεργητικό έτος του 2013.

Ειδικότερα, από όλους τους ομιλητές δόθηκε έμφαση στις συνέργιες που προκύπτουν από τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων με τις εταιρείες Novacert και Syngenta Hellas οι οποίες είναι ηγέτιδες στο περιβάλλον το οποίο δραστηριοποιούνται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 35 γεωπόνοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις τους.
agronews.gr