Ντόρα:«Δεν πάει άλλο! Ακόμη και η καμήλα κάποια στιγμή χρειάζεται νερό!»

Posted by : Mr. Blog | 17 Φεβ 2013 | Published in

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Με άρθρο – παρέμβασή της στον κυριακάτικο Τύπο η Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει μείωση των φορολικών συντελεστών, «άνοιγμα» όλων των επαγγελμάτων, νέο φορολογικό μηχανισμό, δραστικό περιορισμό του Δημοσίου και
ιδιωτικοποιήσεις.

Στο άρθρο της στην «Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Ακόμα και η καμήλα κάποια στιγμή χρειάζεται νερό», η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ αναφέρεται στα στοιχεία της ύφεσης και της ανεργίας και τονίζει ότι όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων, συμφωνούν ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πώς όμως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πώς θα έρθει ο άλλος να επενδύσει όταν μειώσαμε μεν το κόστος εργασίας αλλά κάναμε απαγορευτικούς τους λοιπούς κύριους συντελεστές του επιχειρηματικού κόστους;» διερωτάται η κυρία Μπακογιάννη και καταλήγει ότι η κατάσταση «δεν πάει άλλο».

«Τι προτείνω: τα στοιχεία αυτά να τεθούν άμεσα και πειστικά υπόψη των δανειστών. Ο πολυσυζητημένος “πολλαπλασιαστής” από μόνος του, δεν είναι πειστικό επιχείρημα. Πειστικό επιχείρημα είναι η αδυναμία είσπραξης εσόδων λόγω της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των γνωστών “υποζυγίων”»