ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ξεσηκωμός στον Μέγα Αλέξανδρο! (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Posted by : Mr. Blog | 28 Φεβ 2013 | Published in


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προπονήσεις στο «στρατόπεδο» του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας ενόψει του ντέρμπι κορυφής με την πρωτοπόρο και αήττητη Καστοριά στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. –Πάνοπλη η ομάδα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. –Πρωτόγερος στο «GF»: «Να το ευχαριστηθεί ο κόσμος». –Γνωρίστε τον νεαρό τεχνικό. –Εκτός για διάφορους λόγους οι Σάρρας και Σερίδης. –Στο πλάι του συλλόγου και οι φίλαθλοι που βρίσκονται στις επάλξεις.
Με ανεβασμένο το ηθικό που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα συνεχίζονται με πυρετώδους ρυθμούς οι προπονήσεις του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας για το ντέρμπι της κορυφής του Σαββάτου απέναντι στην Καστοριά, η οποία παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.Οι «μπλε» δεν έχουν να χάσουν κάτι και θα αγωνιστούν απελευθερωμένα, αφού ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί από πολύ νωρίς και έτσι κυνηγάει να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα ως το τέλος του «μαραθωνίου».
Γι’ αυτό βέβαια και επειδή αγωνίζεται με την ιστορική και ομώνυμη ομάδα του νομού θα προσπαθήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο κοιτάζοντας στα… μάτια το μεγαθήριο της κατηγορίας.
Άλλωστε αυτό είναι που ζήτησε αρχικώς ο προπονητής, Μάρκος Πρωτόγερος από τους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν για το ευ αγωνίζεσθαι και αν στην έρθει η νίκη ή έστω ένα βαθμός να είναι μεγάλο κατόρθωμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Καλλιθέα έχει βάλει τα… γυαλιά σε όλους με τις αξιοζήλευτες εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα, αφού είναι μια «νεοφώτιστη» ομάδα και αποδίδει μάλιστα και πολύ καλό ποδόσφαιρο έχοντας σε πολύ καλή φόρμα τον Ματαφτσή και τον
Μαντζάνα που ηγούνται τις επίθεσης των «μπλε».
Το συγκρότημα του νεαρού τεχνικού βρίσκεται μετά τη νίκη (εξ’ αναβολής) μέσα στην Πεντάβρυσο (1-4) στην 2η θέση με 37 βαθμούς, 12 ολόκληρους πίσω από την Καστοριά και +2 από την Α.Ε. Γραμμοχωρίων που ακολουθεί κατά πόδας.
Μάρκος Πρωτόγερος: «Να το ευχαριστηθεί ο φίλαθλος κόσμος»
Από εκεί και πέρα, για την κατάσταση που βιώνει η ομάδα καθημερινά, κάνοντας όπως προαναφέραμε πολύ καλές και αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι της κορυφής, ο πλέον αρμόδιος.
Ο προπονητής, Μάρκος Πρωτόγερος στο «GF»: «Ο αγώνας του Σαββάτου είναι σίγουρα το δυσκολότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Παίζουμε απέναντι στον πρωτοπόρο που έχει στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία και για αυτόν τον λόγο έχει προετοιμαστεί από την αρχή της χρονιάς σε άλλα δεδομένα από τα δικά μας, που είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία.
Παρ όλα αυτά έχουμε γίνει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο που προσπαθεί να παίξει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Η ομάδα είναι αήττητη για έναν ολόκληρο γύρο και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλουν οι παίκτες στις προπονήσεις και του καλού κλίματος που υπάρχει στα αποδυτήρια.
Θα προσπαθήσουμε και σε αυτόν τον αγώνα να βγάλουμε στο γήπεδο κάποια από τα ποιοτικά στοιχεία που έχει η ομάδα.
Όλοι οι παίχτες είναι υγιείς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο φίλαθλος κόσμος που θα το παρακολουθήσει».
Ποιος είναι ο Μάρκος Πρωτόγερος;
Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον νεαρό τεχνικό, Μάρκο Πρωτόγερο, το «GF» θα κάνει μια μίνι αναφορά στον 25χρονο εκκολαπτόμενο προπονητή-γυμναστή του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, ο οποίος έχει «κλέψει» τις καρδιές των παικτών, αλλά και της διοίκησης που τον εμπιστεύεται με κλειστά… μάτια!
Ο Μάρκος Πρωτόγερος είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με ειδικότητα Ποδοσφαίρου και κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA B’.
Το 2008-09 και το 2009-10 εργάστηκε ως γυμναστής στην Ομάδα Νέων της Π.Α.Ε. Πανθρακικός αφήνοντας σπουδαίο έργο το οποίο και του αναγνωρίστηκε από την τότε διοίκηση.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου και τελείωσε τις φοιτητικές του υποχρεώσεις επέστρεψε στην γενετειρά του, την Καστοριά και εργάστηκε ως προπονητής-γυμναστής στα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Κάστωρ, ομάδα στην οποία και ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα.
Φέτος κοουτσάρει την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας με απόλυτη επιτυχία και παρά τα 25 του χρόνια (γεννηθείς το 1988) η μετοχή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στα στέκια της πόλης, η διοίκηση είναι διατεθειμένοι να του δώσει «λευκή επιταγή» και για του χρόνου, ενώ πολλοί δε είναι αυτοί από τις μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται στην Δ’ Εθνική να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο τους.
Χωρίς Σάρρα και Σερίδη-Μέσα ο Μαυροδήμος
Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Πρωτόγερος για το Σαββατιάτικο ματς που θα διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς δεν θα έχει στη διάθεση του τους Αργύρη Σάρρα και τον νεαρό φοιτητή, Σερίδη που αποκτήθηκε κατά την χειμερινή περίοδο.
Ο πρώτος θα απουσιάσει για επαγγελματικούς λόγους και ο δεύτερος για προσωπικούς με τον νεαρό κόουτς να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς του δυο, ενώ στα ευχάριστα καταγράφεται το γεγονός ότι επέστρεψε μετά από απουσία μηνών ο Ζήσης Μαυροδήμος, ο οποίος ανεβάζει ρυθμούς και φαίνεται ότι το Σάββατο θα βρίσκεται στα βασικά πλάνα που θα παρατάξει το τεχνικό τιμ.
**Πάντως, αναμένεται να παραβρεθεί πολύ κόσμος το Ο.Α.Κ.Α., καθώς το ματς θα προσελκύσει τα βλέμματα, ενώ φίλαθλοι θα δώσουν το «παρών» και από τους δύο συλλόγους ευχόμενοι όλοι να γίνει ένα ήσυχο παιχνίδι πάντα σε αθλητικά πλαίσια**.
greekfootball.gr