Καστοριά: Η πρόταση που θα στηρίξουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μετά τη Σύσκεψη για το σχέδιο «Αθηνά» (φωτογραφίες)

Posted by : Mr. Blog | 9 Φεβ 2013 | Published in



Μετά από περίπου τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η  έκτακτη σύσκεψη  που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος για την πληρέστερη
ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων επί των εξελίξεων που επιφέρει το Σχέδιο  «Αθηνά» για το ΤΕΙ Καστοριάς.
Κατά τη συνάντηση τοποθετήθηκαν ξεχωριστά τόσο οι ακαδημαϊκοί όσο και οι φοιτητές, επιχειρηματολογώντας για τη θέση τους, ιδιαίτερα μετά τη διαφοροποίηση που έχει προκύψει με την απόφαση του ΔΣ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
 Μετά την παρουσίαση των θέσεων τους, οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας αποχώρησαν, ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι συσκέφτηκαν για περίπου μισή ώρα για να καταλήξουν στην πρόταση που θα υποστηρίξουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 «Ως περιφερειακοί σύμβουλοι της Καστοριάς εμμένουμε στην πρόταση, που παρουσιάσαμε στον υπουργό παιδείας, τον κ. Αρβανιτόπουλο», σημείωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης κατά τη λήξη της σύσκεψης,  «την οποία θα υποστηρίξουμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο δηλ. Να παραμείνει το τμήμα Πληροφορικής στην Καστοριά και να  λειτουργήσει όλη  η Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας (ΣΔΟ) στην Καστοριά, με  την προσάρτηση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Κοζάνη. Επίσης, να δημιουργηθεί ανεξάρτητο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, ως τρίτο τμήμα στη ΣΔΟ. Όσον αφορά το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου να αναφέρεται ρητώς, γιατί αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται, ως κατεύθυνση στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων».
Στη συνέχεια των δηλώσεων ο κ. Σαββόπουλος  τόνισε «…το σχέδιο Αθηνά αδικεί κατάφορα την Καστοριά. Με την πρόταση που υποβάλλουμε θέλουμε να μην υπάρχει αδικία, αλλά να υπάρχει ένας αριθμός εισακτέων τέτοιος, που αν εισακουστεί η πρότασή μας στο υπουργείο, σημαίνει περίπου 250-300 άτομα θα συνεχίσουν να φοιτούν στην πόλη, και αυτό θα είναι και λειτουργικό και βιώσιμο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημά μας, αλλά θα πρέπει  την πρόταση αυτή να την υποστηρίξουμε μονιασμένοι όλοι οι αυτοδιοικητικοί και εκπαιδευτικοί για να μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για την Καστοριά.
 Συμφωνούμε με τον εξορθολογισμό του σχεδίου Αθηνά όσον αφορά τη λειτουργία των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα αλλά εμείς έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στα τρία τμήματα. Και το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου είναι ένα αξιόλογο τμήμα, με μεταπτυχιακό, με εξωτερική αξιολόγηση. Δεν είναι σαν άλλα τμήματα που είχαν γίνει διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα και ουσιαστικά δεν υπήρχε ζήτηση από τους φοιτητές.
 Οι φοιτητές είναι αυτοί που ξεκίνησαν τον αγώνα και εμείς οφείλουμε να μπούμε μπροστά τους, να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα της Καστοριάς και να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για αυτήν».