Εκδήλωση στο Λονδίνο για τα 130 χρόνια από τη γέννηση του Ν.Καζαντζάκη

Posted by : Mr. Blog | 3 Φεβ 2013 | Published in

130 χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση ενός εκ των κορυφαίων συγγραφέων παγκοσμίως, του Νίκου Καζαντζάκη. Ο εκδοτικός οίκος που εκδίδει και διακινεί τα έργα του στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (Εκδόσεις Καζαντζάκη) ανήγγειλε πως πλέον μπορεί ο καθένας να παραγγέλνει τα βιβλία του μέσω ίντερνετ (στην ιστοσελίδα www.kazantzakispublications.org ).

Επιπλέον, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνουν πως θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957): Το φωτεινό μεσοδιάστημα», στο Hellenic Centre του Λονδίνου στις 18 Φεβρουαρίου 2013. Η ημέρα δεν έχει επιλεχθεί τυχαία αφού είναι η επέτειος της γέννησης του μεγάλου συγγραφέα, πεζογράφου, ποιητή και στοχαστή. Στο τέλος του συμποσίου θα προβληθεί η ταινία «Zorba the Greek».

Στο ενημερωτικό σημείωμα, ο εκδοτικός οίκος σημειώνει πως «Ο Νίκος Καζαντζάκης, ο πιο πολύ-μεταφρασμένος νεοέλληνας συγγραφέας, θυμίζει με το έργο του στους Έλληνες, αλλά και ανακηρύσσει στα πλάτη της γης, ότι Έλληνας δε σημαίνει οικονομική ανέχεια, αλλά Πολιτισμός, Ήθος και Ηρωισμός».