Τα “δώρα” ενός κατώτερου Αη Βασίλη… (του Δημήτρη Ιατρίδη)

Posted by : Mr. Blog | 25 Ιαν 2013 | Published in



Παρά τις μεγάλες προδοκίες, που καλλιεργήθηκαν εντέχνως από ορισμένους τοπικούς κομματικούς κύκλους, η επίσκεψη του υπουργού, που εποπτεύει την τοπική αυτοδιοίκηση, κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεν εισεκόμισε τίποτα περισσότερο από αυτά που εισπράττουν οι δήμαρχοι του νομού, κατά τις εξορμήσεις τους στην Αθήνα…

Και αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα, στα παγωμένα χαμόγελα των δημάρχων αλλά και στην αμηχανία, που κυριάρχησε στην ατμόσφαιρα, μετά την αποχώρηση του υπουργού από τον Δήμο!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Νεστορίου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου, που χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του υπουργού, σαν “βαλβίδα”, για την εκτόνωση της έντασης προσωρινά, μέχρι να επανέλθει το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, ακόμα πιο πιεστικά στο άμεσο μέλλον!

Ενώ ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, όταν διαπίστωσε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού ήταν άνευ αντικρίσματος, διότι τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου, τα κρατάει άλλος υπουργός, που δεν προέρχεται από τα βουλευτικά έδρανα και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος….

Αντίθετα η μόνη που βρίσκονταν “μεσ΄ την καλή χαρά”, ήταν η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου, που “φόρτωσε” ένα μεγάλο μέρος του επικοινωνιακού βάρους, για τα προβλήματα του νομού, στις πλάτες του πρόθυμου υπουργού!

Γι΄ αυτό άλλωστε ανέβηκε στην Καστοριά, όταν κατάλαβε ότι το κλίμα βάρυνε επικίνδυνα, εδώ ψηλά για την Κυβέρνησης και έπρεπε να βρεθεί ο… Σίσυφος, που θα το αντέξει!

Μέσα σ΄ αυτό το ομιχλώδες τοπίο, είχαμε την επανεμφάνιση σαν γκεστ, του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος σε ρόλο Κασσάνδρας, προέβλεψε ότι την Καστοριά θα πλήξουν οι “εφτά πληγές των Φαραώ”, τώρα που ο ίδιος βρίσκεται σε αναγκαστική αποστρατεία…

Ξεκινώντας με την συγχώνευση του Φορέα Διαχείρισης τη λίμνης και φθάνοντας μέχρι τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, που τελικά θα καταλήξουν στην Κοζάνη!

Προφανώς, δεν διάβασε κι αυτός το μνημόνιο 2, όταν το ψήφισε η Βουλή υπό την προεδρεία του ή δεν φαντάστηκε ότι θα το εφραρμόσουν κάποιοι άλλοι…

Ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, μετά τον Τσόμτσκι σκέφτεται να εντρυφήσει και στον Μπακούνιν, για να ξαναγράψει το “Εγχειρίδιο του ολοκληρωμένου αναρχικού”, που άφησαν ημιτελές οι προκάτοχοί του…

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά , άνοιξε η αυλαία του νέου χρόνου, ο οποίος θα έχει έναν κοινό παρονομαστή με τον προηγούμενο: Θα κλείσει κι αυτός με τις “λίστες”, να στολίζουν τα πρωτοσέλιδα της ενημέρωσης.

Αυτή την φορά όχι με ονόματα υποψήφιων φοροφυγάδων, αλλά με ονόματα υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων…