"Μαχαίρι" πάνω από 50% σε τέσσερα προγράμματα για να πληρωθούν οι de minimis ενισχύσεις

Posted by : Mr. Blog | 4 Δεκ 2012 | Published in

Από περικοπές κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2012) εξοικονομεί χρήματα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να τηρήσει τη δέσμευσή του για πληρωμές των ενισχύσεων de minimis.


Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία δημοσιοποιεί πρώτο το paseges.gr προβλέπεται περικοπή κονδυλίων πάνω από 50% σε τέσσερα προγράμματα, που αφορούν μεταξύ άλλων τους νέους αγρότες και διάφορες κατηγορίες σχεδίων βελτίωσης.



Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση "προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική κτηνοτροφία – πτηνοτροφία μέσω του κανονισμού «de minimis» πρέπει να ενεργοποιηθούν τα μέτρα ειδικής στήριξης του άρθρου 68 του καν. 73/2009, ώστε να προστατευθεί το ζωικό κεφάλαιο των εκμεταλλεύσεων που δεν έχουν λάβει ενισχύσεις από άλλα κοινοτικά προγράμματα και να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των. Είναι αναγκαίο να μεταφερθούν από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ του Υπουργείου μας οικον. έτους 2012, άμεσα πιστώσεις 25.000.000€ στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου, Φ 29/110 ΚΑΕ 8199 «Λοιπές Δαπάνες»".



Ολόκληρη η πρόταση (σε μορφή pdf)



Αλέξανδρος Μπίκας



mpikas@paseges.gr