«Θεώρηση Επαγγελματικών Αδειών Λαϊκών Αγορών»

Posted by : Mr. Blog | 13 Νοε 2012 | Published in

Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την Θεώρηση Επαγγελματικών Αδειών Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Καστοριάς, που εκδόθηκαν έως και 30/12/2010 και δεν θεωρήθηκαν τρία (3) έτη μετά την έκδοσή την τελευταία θεώρησή τους.

Η θεώρηση θα πραγματοποιείται αυθημερόν, ατελώς, από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καστοριάς (Διοικητήριο, 3ος όροφος, Γραφείο 7) κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/2012 έως και 19/12/2012αυτοπρόσωπος ή δια αντιπροσώπου με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:

1. Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία)

2. Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. "περί μη οφειλής φόρου επιτηδεύματος".

3. Βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα "περί καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών".

Σε περίπτωση διακανονισμού και τμηματικής καταβολής οφειλών που έχουν σχέση με την έκδοση των παραπάνω βεβαιώσεων, αρκεί για την θεώρηση των αδειών η προσκόμιση της αντίστοιχης σχετικής βεβαίωσης από το αρμόδιο Φορέα, για τμηματική καταβολή των οφειλών.

4. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή δεν είναι συνταξιούχος εξ ιδίου δικαιώματος ( λόγω γήρατος ή αναπηρίας) από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Επιπλέον επισημαίνονται τα εξής:

• Σε περίπτωση μη θεώρησης της Επαγγελματικής άδειας, με υπαιτιότητα του αδειούχου, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την εκπνοή της καθορισμένης προθεσμίας, η άδεια ανακαλείται προσωρινά για ένα (1) μήνα.

• Εάν κατά την διάρκεια της προσωρινής ανάκλησης του ενός (1) μηνός, ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει τις ανωτέρω βεβαιώσεις, η άδεια θεωρείται και τίθεται εκ νέου σε ισχύ, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

• Εάν παρέλθει και η προθεσμία της προσωρινής ανάκλησης, χωρίς ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει τις ανωτέρω βεβαιώσεις η άδεια του χορηγείται για το εναπομείναν χρονικό διάστημα της συμπλήρωσης των έξι (6) μηνών από την εκπνοή της καθορισμένης αρχικής προθεσμίας θεώρησης.

Η άδεια ανακαλείται οριστικά και δεν επιτρέπεται η θεώρησή της, μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την εκπνοή της καθορισμένης προθεσμίας.


Για Περισσότερες Πληροφορίες: Δ/νση Ανάπτυξης, τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, υπεύθυνος κ. Στυλιανός Κούτσιας, τηλ. 2467350312