Μετακίνηση Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησιάς

Posted by : Mr. Blog | 25 Οκτ 2012 | Published in


Σύμφωνα με επίσημη έκθεσή του στο Υπουργείο Παιδείας, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Γιώργος Μασλάρης πρότεινε τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησιάς με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού.
Απ’ την επαφή που είχαμε μαζί του, οι λόγοι είναι

λειτουργικού χαρακτήρα (υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, περισσότερες ενδοσχολικές δραστηριότητες, κοινωνικοποίηση) και όχι οικονομικής πολιτικής!
Φαίνεται πως όλες οι ενστάσεις μας ήταν ανούσιες, γεγονός που προκύπτει απ’ την απευθείας έκθεση στο Υπουργείο χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Προφανώς κρίθηκε πως είμαστε ακατάλληλοι, ανίκανοι ή παράλογοι ώστε να κατανοήσουμε πως «το να κλείνει το σχολείο στον τόπο σου, είναι για το καλό σου…».
Χωρίς κανέναν σεβασμό στην επιλογή αυτών των γονιών να ζήσουν, να χτίσουν, να επενδύσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο χωριό, οι αρμόδιοι προχωρούν στη συγχώνευση ενός απ’ τα καλύτερα δημοτικά σχολεία του νομού, θυσιάζοντας έτσι και την παιδεία στα πλαίσια της «οικονομίας»…
Ως μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου καλούμε τους κατοίκους του  χωριού μας να αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτόν τον εξευτελισμό, υποστηρίζοντας κάθε απόφαση και δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!
Δεν θα επιτρέψουμε το σχολείο μας να γίνει αποθήκη, ξενώνας, λαογραφικό μουσείο ή οτιδήποτε άλλο…
Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω απ’ τη στήριξη της επιλογής να ζήσεις σε ένα χωριό!
Δεν επιδιώκουμε τίποτα περισσότερο απ’ τα δικαιώματά μας…
Είμαστε παράλογοι, γιατί απαιτούμε τα αναγκαία;
asprokklisia.gr