Καστοριά: Αλβανοί οικοδόμοι μεταμορφώθηκαν σε… βοσκούς στο Επταχώρι !!!

Posted by : Mr. Blog | 10 Οκτ 2012 | Published in

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από κατοίκους στο Επταχώρι Καστοριάς, πρόσφατα Αλβανοί οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας να δουλέψουν ως… «βοηθοίκτηνοτρόφου» (ως βοσκοί δηλαδή), εθεάθησαν σε οικοδομές του χωριού να κάνουν οικοδομικές εργασίες.


Προφανώς κάποιοι τους προσέλαβαν και εκμίσθωσαν την εργασία τους στις οικοδομές, εκμεταλλευόμενοι τα φτηνά μεροκάματα των Αλβανών οι οποίοι για άλλη δουλειά προσελήφθησαν και τελικά άλλη δουλειά κάνουν, στερώντας από τους ντόπιους Έλληνες οικοδόμους και κτίστες το μεροκάματο τους.
Άλλωστε είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» το κολπάκι να βάζουν μέσα Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς με το πρόσχημα της εποχικής εργασίας και τελικά να κάνουν άλλες δουλειές παράνομα και εναντίον των συμφερόντων των Ελλήνων εργατών.


Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πάγια και σταθερή: ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ και θα προβούμε στα δέοντα έτσι ώστε η τοπική υπηρεσία της επιθεώρησης εργασίας να είναι πιο μεθοδική και αυστηρή στους ελέγχους της και να μην ευαισθητοποιείται μόνο όταν αναποδογυρίζουν 2-3 χαρτόκουτα με παράνομα προϊόντα παράνομων μικροπωλητών… εκτός κι αν πάλι μας κατηγορήσουν για αντιποίηση αρχής επειδή θέλουμε ο Καστοριανός οικοδόμος να έχει μεροκάματο και να μην του στερούν το δικαίωμα στην εργασία τα φτηνά (και παράνομα) εργατικά χέρια των Αλβανών… βοσκών.
Τέλος, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με τον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών που συνελήφθη στην Καστοριά και τελικά αποδείχθηκε ότι εκτός από ναρκωτικά κουβαλούσε και ηπατίτιδα, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προφυλαχθούν οι αστυνομικοί και όλοι όσοι εμπλέκονται στη φύλαξη του από τη μεταδοτική νόσο.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Α.Τ. της Καστοριάς είναι οικογενειάρχες και δεν πρέπει να πληρώσουν την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.

Να γίνει άμεση απέλαση του λαθρομετανάστη εμπόρου ναρκωτικών και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης παρόμοιων περιστατικών.

Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή