Κική Μιχαηλίδου: Η απάντησή μου στο άρθρο για τους Γουνεργάτες

Posted by : Αιρετικός | 2 Οκτ 2012 | Published in


Η κα Κική Μιχαηλίδου, πρώην πρόεδρος (επί πολλά έτη) του Σωματείου Γουνεργατών, μας απέστειλε προς δημοσίευση επιστολή - απάντηση στο άρθρο που αναδημοσιεύσαμε από τοπικό blog σχετικά με τους γουνεργάτες.



Διαβάστε τα όσα γράφει η κα
Μιχαηλίδου:


«
…τους εργατοπατέρες της ΝΔ, του πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ…»

Εργατοπατέρας είναι και αυτός που στο όνομα των αγνών προθέσεων, της «καθαρής ιδεολογίας» αλλά και στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί τότε τα μονοπώλια, με εκφραστές τους την άρχουσα τάξη, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να περάσουν ο,τι πιο Αναχρονιστικό, Αντιδημοκρατικό και Απάνθρωπο.

Ποια η στάση του ΠΑΜΕ ? Διασπαστική.

Ποια η στάση του ΚΚΕ στην ενότητα του λαού ? Αρνητική.

Απόρροια της άρνησής τους στη συνεργασία των αριστερών και δημοκρατικών κομμάτων είναι η συνεχιζόμενη φτώχεια, η κατάργηση δικαιωμάτων των πολιτών, η αποδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (βλ. υπεραξία).

Έχει ιστορική ευθύνη το ΚΚΕ γιατί βοήθησε το σύστημα, του έδωσε την δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης – σφαγείο. Μετά από 40 χρόνια θα αναγνωρίσουν τα λάθη τους, θα κάνουν την αυτοκριτική τους. Πάγια τακτική του ΚΚΕ. Πιστέψτε με, δεν θα είναι εκπλήξει κανέναν.

«
…οι πρώην του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ…»

Αυτοί τουλάχιστον βρήκαν δρόμο Αντίστασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους καλωσορίζει και ζητά συμπόρευση για την Ανατροπή (η ισχύς εν τη ενώσει). Οι Συριζαίοι, τιμώντας το Αίμα εκατομμυρίων Αγωνιστών της υφηλίου, εξακολουθούμε να καλούμε κάθε Δημοκράτη να ανατρέψουμε το σύστημα (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος). Να χτίσουμε την κοινωνία των πολιτών με Δημοκρατία, με Ισονομία, με εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, με αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Η πολιτική του "7 κόμματα, 2 πολιτικές" γέρασε επικίνδυνα. Αποκλείοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που αντιστέκονται στο σύστημα με ποιο λαό θα κάνει το ΚΚΕ την επανάσταση που ευαγγελίζεται ? Πότε ? Όταν θα υπάρχει η Ελλάδα και δεν θα υπάρχουμε οι Έλληνες ?

«
…στην Καστοριά υπάρχουν δύο σωματεία (γουνεργατών), ένα το παραπάνω και ένα του ΠΑΜΕ…»

Στην Καστοριά υπάρχει ΕΝΑ σωματείο Γουνεργατών που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, που δεν είναι του ΠΑΜΕ ( το ΠΑΜΕ έχει 2 εκλεγμένα μέλη στο 9μελές Δ.Σ. του σωματείου). Το άλλο είναι σωματείο – σφραγίδα (συνδικαλιστική ορολογία) και θα συμπλήρωνα σωματείο αχταρμάς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων εργατοπατέρων για πόστα, αναρρίχηση κτλ κτλ.



Κική Μιχαηλίδου 



Πρώην Γραμματέας του Ν.Σ Καστοριάς της Κ.Ν.Ε 



Πρώην στέλεχος της Κ.Ο. Καστοριάς του ΚΚΕ 



Πρώην Πρόεδρος (επί μακρόν) του Σωματείου Γουνεργατών. 

Πρώην Γραμματέας του Εργ/κού Κέντρου Καστοριάς Νυν Συριζίτισσα, ενεργή πολίτης που αντιστέκεται, που λέει ΝΑΙ στον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό (όχι αυτόν που γνωρίσαμε) και παραμένει Διεθνήστρια (1976-2012)