Hotel de Glace: Το παγωμενο ξενοδοχείο του Καναδά [εικόνες + βίντεο]

Posted by : Mr. Blog | 6 Σεπ 2012 | Published in

Για όσους κουράστηκαν από τη ζέστη του καλοκαιριού ή τους λείπει το κρύο και το χιόνι τότε το Hotel de Glace είναι η ιδανική πρόταση. Δεν είναι κάποιο μαγικό κόλπο, ούτε βρεθήκατε ξαφνικά στο Γουίντερφελ, απλά αν είστε διατεθειμένοι να κοιμάστε με μπουφάν και να κυκλοφορείτε κουκουλωμένοι σε όλους τους χώρους του, τότε θα έχετε την τύχη να απολαύσετε τον πραγματικά
πανέμορφο και εντυπωσιακό αυτό χώρο.

Το Hotel de Glace, (στα Γαλλικά σημαίνει «ξενοδοχείο απο πάγο») βρίσκεται στο Κεμπέκ του Καναδά, και όπως υποδηλώνει ο όνομά του, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από 20.000 τόνους πάγου και χιονιού. Κάθε καλοκαίρι το ξενοδοχείο «λιώνει» και κάθε Δεκέμβρη ξαναρχίζει η κατασκευή του που διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Το όνομα του ξενοδοχείου δεν είναι υπερβολή. Τα πάντα είναι φτιαγμένο από πάγο: οι καρέκλες, τα σκαμπό στο μπαρ, τα τραπέζια τα κρεβάτια, ακόμα και τα ποτήρια είναι απο πάγο. Υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι από πάγο καθώς και μία ντισκοτέκ όπου η πίστα είναι από πάγο και οι θαμώνες ντυμένοι με στολές του σκι.

Το όνομα Ice Hotel δεν είναι υπερβολή. Τα πάντα μέσα στο ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο από πάγο. καφετέρια του ξενοδοχείου έχει τραπέζια και καρέκλες από πάγο, ένα μετρητή από πάγο, και ακόμη και ποτήρια από πάγο. Υπάρχει ένα παρεκκλήσι πάγο με στασίδια και ένας βωμός από πάγο, και μια ντισκοτέκ πάγου όπου clubbers παίρνουν αυλάκι τους στο σύνολό τους snowsuits ενώ ένας DJ γυρίσματα από το ένα στάδιο από τον πάγο.

Τα δωμάτια είναι επίσης σαν μικρά ιγκλού και οι επισκέπτες κάνουν ειδικά μαθήματα με το προσωπικό του ξενοδοχείου, για το πώς να μην πάθουν κρυοπαγήματα ενω κοιμούνται.

Παρά τις αντιξοότητες που μπορεί να κρύβουν αυτού του είδους οι διακοπές, το όλο σκηνικό είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πολύ προσεγμένο, αποζημιώνοντας τον ξεπαγιασμένο τουρίστα.

Σε περίπτωση όμως που κρυώνετε πολύ για να το επισκεφθείτε, δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα απο το ξενοδοχείο αυτό.