Σχόλια και απαντήσεις(και του ΣΕΓ) στο "Το σκλαβοπάζαρο της γούνας στην Καστοριά"

Posted by : Mr. Blog | 24 Σεπ 2012 | Published in


4 σχόλια απ τα οποία ένα ανήκει στον ΣΕΓ που θεωρεί προσβλητικό το δημοσίευμα (ΕΔΩ) και απαντά με σχολιασμό στην ανάρτηση...Εντύπωση προκαλεί η αμεσότητα και η νέα εποχή στην επικοινωνία που εγκαινιάζεται με αυτό τον τρόπο από έναν επίσημο φορέα.Δείτε τα σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Το άρθρο αυτό, φίλε Βαλντεράμα, αποτελεί γροθιά στους βρόμικους αφεντάδες του 21ου αιώνα που αναπαράγουν με τους πιο στυγνούς όρους τη σύγχρονη δουλεία για την εργατιά.
Να δούμε, πότε θα ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ενάντια στη νέα βαρβαρότητα...22 Σεπτεμβρίου 2012 9:07 μ.μ.


SEG είπε...
Το δημοσίευμα αυτό ειναι προσβλητικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Χωρίς να υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά, ένα πραγματικό γεγονός που εξυπηρετεί την ασφάλεια των επιχειρήσεων (έλεγχος εισόδου κλπ) καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχος ένοπλων επιθέσεων και κλοπών, παρουσιάζεται με συνομωσιολογικό τρόπο. Εκτοξεύονται κατηγορίες, περιγράφονται καταστάσεις εναντίον ενός κλάδου που σε καιρό κρίσης όχι μόνο δεν μείωσε τις θέσεις εργασίας τουναντίον της αύξησε. Κόντρα στο ρεύμα της μεταφοράς των παραγωγικών μονάδων σε διπλανές χώρες με τριτοκοσμικά μεροκόματα, όλοι αυτοί που αναφέρετε επέμειναν να στηρίξουν τον τόπο τους από το να μετατρέψουν την Καστοριά και τη ΣΙάτιστα σε έρημες πόλεις.
Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών23 Σεπτεμβρίου 2012 6:32 μ.μ.SEG είπε...


valderama είπε...

Η ασφάλεια των βιοτεχνιών είναι πράγματι ένα γεγονός, αλλά τα φαινόμενα αυτά, νομίζω ότι δεν παρουσιάζονται ώρες εργασίας αλλά νυκτερινές, όπου η ασφάλεια είναι και μεγαλύτερη με σεκιούριτι και νυκτοφύλακες, φυσικά και αυτοί ανασφάλιστοι. Τα μέτρα ασφαλείας κατά την διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούνται και για τους λόγους που αναφέρω, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Όσο για την στήριξη του τόπου γίνεται με το αζημίωτο. Ανέφερα, νομίζω, τα επιδοτούμενα προγράμματα που με λίγη καλή δουλειά από τους μηχανικούς, η επιχείρηση στήνεται με μηδενικό κόστος.
Δεν θέλω να μηδενίσω τα πάντα, καλώς μένουν εδώ οι επιχειρήσεις με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση του εργατικού δυναμικού.
Και μιλώντας για το δυναμικό αυτό, όλοι μας γνωρίζουμε ότι η τέχνη αυτή είναι έμφυτη στο DNA των ανθρώπων της Δυτικής Μακεδονίας, γιαυτό οφείλουν οι λεγόμενοι μεγαλογουναράδες να δείξουν κάποιον σεβασμό για τους τεχνίτες αυτούς.

Η προσβολή είναι μεγάλη, όχι για τον κλάδο αλλά για τους εργάτες της γούνας , όχι από το κείμενο αυτό αλλά από την μεταχείριση των εργοδοτών τους.
Μακάρι να νιώσουν προσβεβλημένοι, για να ορθώσουν το ανάστημά τους κόντρα στην εκμετάλλευση.

Αναρωτιέμαι για εσάς του συνδέσμου, δεν θα έπρεπε να νιώθετε λιγουλάκι προσβεβλημένοι και από τους νταβατζήδες που καρπώνονται μέρος των κερδών σας ;

Χωρίς εργάτη η BONIS δεν γυρνά.23 Σεπτεμβρίου 2012 8:29 μ.μ
.