ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ)

Posted by : Mr. Blog | 11 Σεπ 2012 | Published in

Με τη βόμβα μεγατόνων να σκάει στη Ποριά ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που ανέδειξε τις οχτώ εναπομείναντες ομάδες και συνεπώς τη προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Με εξαίρεση τον απρόσμενο αποκλεισμό των γουναράδων όλα τα υπόλοιπα φαβορί σφράγισαν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, εκεί όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση των δύο εκπροσώπων μας στο Περιφερειακού Πρωτάθλημα ανάμεσα στο Παναργειακό και το Κάστωρα.

ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ 1-4
ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ – ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 1-1 (4-2 πεν)
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΒΙΤΣΙ 5-0
ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΜΑΝΙΑΚΩΝ 2-0
ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ – Μ ΑΛΕΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 3-5
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛ/ΝΔΡΟΥ – ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ 1-2

Ας δούμε όμως τι συνέβη αναλυτικά σε κάθε ματς έτσι όπως τα κατέγραψε η εφημερίδα μας, που για μια ακόμη φορά έδωσε το παρών σε όλα τα γήπεδα!

Α.Ε ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ – Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2-1

Τη πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της γνώρισε η Καστοριά που ηττήθηκε με 2-1 από τα Γραμμοχώρια και για μια ακόμη σεζόν αποχαιρέτησε πρόωρα το θεσμό.
Η παλαί ποτέ Κυπελλούχος Ελλάδας εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ο αναπάντεχος αποκλεισμός της γεννά πολλά ερωτηματικά στο φίλαθλο κοινό της περιοχής, που μετά τις συνεχείς αποτυχίες των τελευταίων ετών ήλπιζε φέτος σε μια καινούργια αρχή.
Δυστυχώς για τους γουναράδες η φανέλα δε κερδίζει από μόνη της τα παιχνίδια, και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για το θεωρητικά αυτονόητο στόχο της ανόδου.
Από την άλλη πλευρά τα ελάφια πήραν πανάξια τη πρόκριση έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή το Γρηγόρη Μήλιο, που στο 71′ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γαλάτης.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν οχτώ λεπτά αργότερα όταν με μια υποδειγματική σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Μπορόζης βρήκε τον αφύλαχτο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στη παράταση ο 24χρονος φορ έβγαλε και πάλι το φίδι από τη τρύπα, όταν εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μουρζίδη σημείωσε το νικητήριο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τη συμπλήρωση της εκπνοής.
Στα λιγοστά λεπτά που απένειμαν, τα χρονικά περιθώρια δυσκόλεψαν τις προσπάθειες της Καστοριάς, που απείλησε μόνο με μακρινές μπαλιές χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με τη λήξη του αγώνα στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια με εκατό περίπου οπαδούς να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες και τη τεχνική ηγεσία των γουναράδων.

ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ- ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 3-5

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό των νεοφώτιστων στο Κωσταράζι, στο πιο συναρπαστικό δίχως αμφιβολία ματς του Σαββατοκύριακου.
Ένα παιχνίδι αληθινή διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, με διαρκή ένταση, πολλά γκολ και κλασσικές ευκαιρίες με το τσουβάλι, καθώς ακόμη και δύο δοκάρια εκατέρωθεν!
Η Καλλιθέα αποδείχθηκε πιο εύστοχη στη τελική προσπάθεια και σκοράροντας πέντε φορές στο ματς ήταν αδύνατο να χάσει τη πρόκριση.
Το παιχνίδι πάντως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία πρόσφερε έντονες συγκινήσεις σε όσους τη παρακολούθησαν.
Λιγοστοί κατά γενική ομολογία οι οπαδοί των δύο ομάδων, εκ των οποίων οι παραπάνω από τους μισούς υποστήριζαν έντονα το Μέγα Αλέξανδρο!

ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ 1-4

Αν και το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Δόξα που προηγήθηκε νωρίς, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος έφτασαν άνετα στην επικράτηση.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο που έληξε με το ισόπαλο 1-1,οι κυανόλευκοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη και μπαίνοντας δυναμικά στην επανάληψη επέβαλλαν με το καλημέρα το ρυθμό τους πετυχαίνοντας σε διάστημα είκοσι λεπτών τρία ακόμη τέρματα.
Με τον τρόπο αυτό ο Νταηλάκης συνέχισε τη καλή παράδοση του στο Κύπελλο και θα διεκδικήσει την είσοδό του στα ημιτελικά του θεσμού απέναντι στη Πολυκάρπη.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ – ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ 1-2

Παλικαρίσιο διπλό για την Οινόη που πέρασε αλώβητη από τη καυτή έδρα του Χιλιόδενδρου, το οποίο έφτασε στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.
Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι και χτυπώντας στην αντεπίθεση πήραν νωρίς αέρα δύο τερμάτων.
Η απάντηση του Κεραυνού ήταν άμεση, αλλά παρά το γεγονός πως μπήκε ξανά στο παιχνίδι, η προσπάθεια του δεν είχε ουσία έχοντας τη υπεροχή φλύαρη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
Σαφώς πιο έμπειρη η αντίπαλη ομάδα κράτησε το υπέρ της σκορ παρά τη πίεση που της ασκήθηκε και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διακριθεί, καθώς στο επόμενο γύρο θα κοντραριστεί με τη νεοφώτιστη Καλλιθέα με έπαθλο μια θέση στον ήλιο.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – Α.Ε ΒΙΤΣΙΟΥ 5-0

Υγιεινός περίπατος για την ομάδα του Άργους που αποδίδοντας εκπληκτικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο συνέτριψε το Βίτσι με 5-0. Οι <<ροσσονέρι>> συνδύασαν το θέαμα με την ουσία αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους τους διακόσιους περίπου θεατές, που θυσίασαν το απόγευμα της Κυριακής του προκειμένου να δώσουν το παρών στο πρώτο επίσημο ματς της νέας αγωνιστικής περιόδου. Τα δύσκολα πάντως τώρα αρχίζουν για τους πρωταθλητές που στην επόμενη φάση του θεσμού θα αντιμετωπίσουν το πανίσχυρο Κάστωρα με το νικητή της αναμέτρησης να θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη κατάκτηση του τροπαίου!

ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΜΑΝΙΑΚΩΝ 2-0

Υπό τη βλέμμα των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού θεατών, οι κυανέρυθροι επιβλήθηκαν πιο εύκολα από όσο φανερώνει το τελικό 2-0 επιβεβαιώνοντας και εντός γηπέδου την ανωτερότητα τους.
Η εμφανής απειρία κόστισε στο νεανικό συγκρότημα του Κρόνου που παρότι μπήκε εντυπωσιακά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του πληρώνοντας ακριβά τα ατομικά λάθη που έφεραν την ομάδα πίσω στο σκορ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 1-1 (4-2 πεν.)

Τη ρώσικη ρουλέτα χρειάστηκε ο Ηρακλής για να φτάσει στη πρόκριση απέναντι στο μαχητικό Καλοχώρι. Αντίθετα με το προηγούμενο ματς όπου οι τριφυλλοφόροι ήταν ασταμάτητοι συντρίβοντας με 6-0 τη Μεσοποταμία δεν ικανοποίησαν με τις διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και όπως δήλωσε ο προπονητής τους Αντώνης Νικολαϊδης είχαν αρκετή δόση τύχης όχι μόνο στη ψυχοφθόρο διαδικασία αλλά και σε όλο το 90λεπτο.
Βασική αιτία για αυτό ήταν οι τρανταχτές ελλείψεις του συλλόγου καθώς πέρα από την βασική απουσία του τιμωρηθέντα, Βασίλη Μπούρκα έλειπαν μια πλειάδα έμπειρων παικτών για επαγγελματικούς λόγους και επιπλέον άλλοι που είχαν τραυματιστεί και δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Ήρωας για τους νικητές ήταν ο πολύπειρος γκολκίπερ Βασίλης Δημητριάδης που αποκρούοντας το τελευταίο πέναλτι έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά αποδεικνύοντας πως φέτος ο Ηρακλής είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει.
Από την άλλη πλευρά οι κιτρινόμαυροι παρά τη πίκρα του αποκλεισμού έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι, καθώς η διαφορά της κατηγορίας δε φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.


Ως εκ τούτου τα ζευγάρια των προημιτελικών που θα προέκυψαν και θα κοντραριστούν μεταξύ τους τη Τετάρτη 10/10 είναι τα εξής παρακάτω:

ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ – ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ
ΝΤΑΗΛΑΚΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ

Εφ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ