Τραυματίστηκε ο βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος στην Χαλκιδική από ρήψη χημικού. (Ηχητική συνέντευξη)

Posted by : Αιρετικός | 10 Σεπ 2012 | Published in




Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ
Βαγγέλης Διαμαντόπουλους όπως δηλώνει στο enikos.gr τραυματίστηκε από ρήψη χημικού στη συγκέντρωση των κάτοικων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Όπως δηλώνει ο βουλευτής εκτός από αυτόν τραυματίστηκε μια ακόμη γυναίκα στο κεφάλι με τον ίδιο τρόπο.

Ο κ. Διαμαντόπουλος υποστηρίζει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλευρά της αστυνομίας.Ο βουλευτής Καστοριάς δηλώνει ότι οι

φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή προκλήθηκαν από τις ρίψεις χημικών που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν ήρθαμε στα χέρια με την αστυνομία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ « μόλις πήγαμε να πλησιάσουμε, άρχισαν να μας πετούν δακρυγόνα».





Λίγο μετά τις 20.00 αστυνομικοί άρχισαν προσαγωγές. Αμέσως στο αστυνομικό τμήμα έσπευσαν βουλευτές αλλά και κάτοικοι τις περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές.

Αυτή την ώρα η κατάσταση στην Ιερισσό είναι έκρυθμη ενώ η Μ. Παναγία είναι γεμάτη από αστυνομικούς. Φήμες κάνουν λόγο για δραπέτευση ενός εκ των προσαχθέντων ο οποίος αναζητείται από τις αρχές. Συνεχίζεται η συγκέντρωση των διαδηλωτών έξω από το Α.Τ Ιερισσού για την απελευθέρωση των προσαχθέντων.





Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν είναι πολύ κοντά στο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή. Κάτι, που όπως υποστηρίζουν, θα καταστρέψει μεγάλη δασική έκταση στην Χαλκιδική και θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη οικολογική ζημιά.Η εταιρία που έχει αναλάβει την εξόρυξη, έχει υποσχεθεί στους κατοίκους θέσεις εργασίας, την ώρα που πολλοί υποφέρουν από ανεργία. Παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι αρνούνται να δεχτούν την εξόρυξη χρυσού καθώς όπως υποστηρίζουν θα καταστραφεί η περιοχή και μαζί και το μέλλον των παιδιών τους. Το μοναδικό καταπράσινο τοπίο της Χαλκιδικής, τονίζουν, θα χαθεί και θα πάψει να είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NOCOMMENTS:














http://www.enikos.gr
http://www.nocomments.gr 

alterthess.gr