Καστοριά – Α.Ε. Γραμμοχωρίων με 2-0 : Αναλυτικό ρεπορτάζ

Posted by : Mr. Blog | 24 Σεπ 2012 | Published in

Συνέχεια στα τρίποντα έδωσε η Καστοριά, η οποία σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα επικράτησε της αξιόμαχης – , στο Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς, με τέρματα των Αλεξανδρίδη και Παναγιωτίδη.

Έτσι, οι «ερυθροκίτρινοι» «πήραν το αίμα τους πίσω» από την ήττα του Κυπέλλου (θυμίζουμε με 2-1) και επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανό τρόπο ότι θα είναι το φαβορί του Πρωταθλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να γίνει αυτό το ωραίο σε πλούσιο θέαμα ματς ρόλο έπαιξε και ο αντίπαλος, ο οποίος «κοίταξε στα μάτια» την ιστορική ομάδα και δεν κλείστηκε στο καβούκι του.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής, Πασχάλης Δημητρίου έκανε «αλχημείες» στην ενδεκάδα και έδωσε χρόνο συμμετοχής από την αρχή στον Πέτρο Ποντίκη και τον Θεοφάνη Τήλιο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές τα πήγαν περίφημα, δικαιώνοντας τον έμπειρο τεχνικό και βοήθησαν με την σειρά τους τα μέγιστα για να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο.

Με αυτή τη νίκη τα «καναρίνια» παρέμειναν στην κορυφή στου βαθμολογικού πίνακα και πέτυχαν το «δύο στα δύο», έχοντας από έξι βαθμούς μαζί με Πολυκάρπη, Νταηλάκη και Γράμμο Μαυροχωρίου, ενώ ξεκίνησαν με το… δεξί στον γήπεδο τους.

Ευχαριστημένοι έμειναν και οι φίλαθλοι, οι οποίοι βλέπουν ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια από την διοίκηση και στο επόμενο παιχνίδι που θα είναι με το Νταηλάκη άπαντες περιμένουν ο κόσμος να… αγκαλιάσει περισσότερο αυτή την προσπάθεια και να δώσει βροντερό «παρών».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν το ρυθμό τους από το πρώτο κιόλας λεπτό και αξίζει να αναφερθεί ότι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για τέρμα και έδειξαν ότι σιγά σιγά βρίσκουν τα πατήματα τους μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη φάση καταγράφηκε στο 6′ όταν το σουτ του Νικολαϊδη Νίκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μουρζίδη.

Στην συνέχεια το πάσινγκ γκέιμ της Καστοριάς έγινε, ολοένα, πιο ασφυκτικό στα καρέ των Γραμμοχωρίων και στο 15′ ο Στάθης Αλεξανδρίδης, μετά από ατομική ενέργεια, επιχείρησε ένα καλοζυγισμένο σουτ, με τον Χυσολάρι να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Δεν άργησε να έρθει η επόμενη φάση και στο αμέσως επόμενο λεπτό (16′) ο Μπορόζης έπιασε ένα συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (18′) ο Αντωνόπουλος έπαιξε ωραία το «1-2″ με τον Αλεξανδρίδη, ο οποίος πέρασε ένα αμυντικό «έσπασε» όμορφα τη μπάλα στην μικρή περιοχή, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν τη μπάλα.

Στο 23′ ο Στάθης Αλεξανδρίδης σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλάσαρε, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή.

Στο 25′ πάλι ο Αλεξανδρίδης σε μια ενέργεια του έπιασε συρτό σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Χυσολάρι του είπε «όχι» ξανά. Τρία λεπτά αργότερα (28′) ο Μπορόζης δεν κατάφερε να νικήσει τον Χυσολάρι και στο 42′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Αλεξανδρίδης βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή, έδωσε όμορφα τη πάσα στον Ποντίκη, ο οποίος έπιασε έξοχα το σουτ, αλλά ο Χυσολάρι κράτησε ξανά όρθια την ομάδα του για τρίτη φορά.

Στο β” ημίχρονο οι φωνές του προπονητή, Πασχάλη Δημητρίου στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και η ομάδα βγήκε μεταμορφωμένη και αποφασισμένη να πάρει τη νίκη.

Στο 48′ ο Μπορόζης έδωσε πάσα στον Στάθη Αλεξανδρίδη, ο οποίος έδωσε με την μια στον Αντωνόπουλο, αλλά ο τελευταίος έπιασε άτσαλα το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 50′ ήρθε το γκολ. Ο Φίλιππος Αντωνόπουλος ύστερα από ατομική του προσπάθεια έδωσε έξοχα στο Αλεξανδρίδη, με τον επιθετικό της Καστοριάς να «χορεύει» τους αμυντικούς και με υποδειγματικό πλάσε να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και βγήκαν μπροστά για να πιέσουν και να ισοφαρίσουν. Στο 55′ ο Γαλάτης από καλή θέση επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (60΄), όμως, το «βαρύ πυροβολικό» των «ερυθροκίτρινων», ο Στάθης Αλεξανδρίδης δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι.

Ωστόσο αποχώρησε από τον αγώνα σφαδάζοντας, καθώς πονούσε έντονα ο αστράγαλος του, με τον Γκέγκα να «ρίχνεται στη μάχη».

Εκτελεστής ήταν ο αμυντικός του συλλόγου Χρήστος Παναγιωτίδης, ο οποίος με όμορφο πλασέ έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των αντιπάλων και έδωσε σύνθημα πανηγυρισμών στις εξέδρες (2-0).

Στο 76′ ο ρυθμός από τους γηπεδούχους έπεσε και η πρώτη προειδοποιητική βολή από τα Γραμμοχώρια ήρθε από το ωραίο σουτ του Μήλιου Γρηγ., ενώ στο 86′ χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Πουλιόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μουρζίδη, αφού το πλασέ που έκανε πέρασε σύρριζα άουτ.

Άριστη ήταν η διαιτησία του κ. Δημητριάδη Ιορδάνη και των βοηθών του κ. κ. Σταγγόλη Χρυσοβαλάντη και Μπίντη Ιωάννη, άπαντες του Σ. Δ. Π. Καστοριάς.




greekfootball