Καστοριά: Η Κίνηση Αλληλεγγύης μοίρασε 800 σακούλες με τρόφιμα από τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα.

Posted by : Mr. Blog | 29 Ιουν 2012 | Published in

Διατέθηκαν το περασμένο Σάββατο στους Καστοριανούς συμπολίτες μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις από την Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κανένας μόνος στην κρίση», 800 περίπου σακούλες, με τρόφιμα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από τον κόσμο της ακριτικής μας περιοχής, που συμμετείχε στην φιλανθρωπική μουσική συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα... 

Το μήνυμα πλέον είναι ξεκάθαρο:

Οι πολίτες τις ακριτικής μας πόλης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, συμμετέχοντας σε κινήσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη, ξεπερνώντας τις δυσλειτουργίες, τις αδυναμίες και τις «αγκυλώσεις» του συστήματος. Η παρούσα οικονομική συγκυρία ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και «υποχρεώνει» τους ανθρώπους να μειώσουν ταχύτητα και να παρατηρήσουν το διπλανό τους. Με λίγα λόγια, αναδεικνύει συλλογικότητες και υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα είναι κοινά.

Δίπλα στον συνάνθρωπο

Οι ενδείξεις οδηγούν στη διαμόρφωση ενός πρώτου αντίβαρου, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους δικαίου, μέσα από την ίδια την κοινωνία. Άνθρωποι στέκουν παρηγορητικά δίπλα σε συνανθρώπους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί η προσπάθεια που κάνει το κίνημα της αλληλεγγύης «Κανένας μόνος του στην κρίση» της ακριτική μας περιοχής, το οποίο έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή ομολογουμένως δραστηριότητα, ειδικά σε μια περίοδο, όπου η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει την ασπίδα σε φαινόμενα κοινωνικής εξαθλίωσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού.
«Η σημερινή διάθεση των τροφίμων, αφορά στα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν από την συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα. Μάλιστα, αρκετοί επιχειρηματίες μας έφεραν τρόφιμα και μετά τη συναυλία, ίσως γιατί δεν γνώριζαν το σκοπό της μουσικής εκδήλωσης», ,δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η γραμματέας του προσωρινού συμβουλίου της κίνησης πολιτών αλληλεγγύης, κ. Βασιλική Παπαμαντζάρη, η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες, καθώς όπως είπε, τα πρόσωπα που έρχονται είναι πια συγκεκριμένα, όμως, όπως διευκρίνισε, υπάρχει και η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια των ανθρώπων, οι οποίοι δεν έρχονται να εκθέσουν το πρόβλημα τους.
«Εμείς σαν εθελοντές κατανοούμε το πρόβλημα και οι ίδιοι προσωπικά οι εθελοντές που απαρτίζουμε το κίνημα διανείμουμε τρόφιμα απευθείας, είτε σε χωριά, είτε μέσα στην πόλη, σε τουλάχιστον 100 οικογένειες», εξήγησε η γραμματέας.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κίνημα πολιτών αλληλεγγύης 

Η κ. Παπαμαντζάρη δεν παρέλειψε να απευθύνει και κάλεσμα στους συμπολίτες μας, τόσο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, ώστε να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους και να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να δηλώσουν την ανάγκη και η κίνηση αλληλεγγύης θα τους συμπαρασταθεί. Παράλληλα, κάλεσε και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν μια οικονομική επιφάνεια, να συντρέξουν όσο μπορούν, με προσφορές, με εθελοντική συμμετοχή, με κάθε τρόπο, με την μικρότερη έστω προσφορά τους και να βοηθήσουν ειδικά τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και οι ανάγκες είναι μεγάλες.
Μια πράξη προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, χαρακτήρισε την κίνηση της αλληλεγγύης η συμπολίτης μας, κ. Ζωή Δούρβα, η οποία όπως είπε, μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, εδώ και τρεις φορές έχει πάρει τρόφιμα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας στηρίζουν ειδικά τώρα που δεν έχουμε δουλειές και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα », ήταν τα λόγια της.


Εφ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ